Europa

articolul anterior articolul urmator

Inflaţia din Marea Britanie a atins în aprilie 9%, un maxim al ultimilor 40 de ani

0
19 May 2022 05:54:43
Autor: Sergiu Nicolae
foto shutterstock
foto shutterstock

Inflaţia din Marea Britanie a atins un maxim al ultimilor 40 de ani. Creşterea de până la 9% în luna aprilie a fost alimentată de creşterea puternică a preţurilor alimentelor şi energiei.

Conform unor cifre oficiale publicate miercuri, se arată o gravă afectare a crizei costului vieţii pentru populaţia Marii Britaniei, relatează news.ro. 

De la o lună la alta preţurile de consum au crescut cu 2.5%, puţin sub aşteptările de 2.6%, conform unui sondaj al Reuters efectuat în rândul economiştilor. Aceştia estimaseră chiar şi o creştere anuală de 9.1%.

Creşterea cu 9% a indicelui preţului de consum din Marea Britanie este cea mai mare de când au avut loc înregistrări în forma actuală, din  1989. Cea mai mare creştere anuală de 8.4% se înregistrase în anul 1992. Conform Oficiului pentru Statistică al Marii Britanii, estimările acestuia sugerează că o creştere mai mare a inflaţiei ar fi avut loc prin 1982. 

Banca Angliei a majorat ratele dobânzilor la ultimele patru şedinte de politică mentară. A fost ridicat costul împrumuturilor de la 0.1%, minim atins în perioada pandemiei, până la cel mai mare din ultimii 13 ani, la 1%. Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările