Europa

articolul anterior articolul urmator

Insula grecească care a scăpat de COVID-19 după ce toată populaţia sa s-a vaccinat

1
9 Mar 2021 10:13:52
Autor: Iulian Bîrzoi
Insula grecească Kastellorizo FOTO Shutterstock
Insula grecească Kastellorizo FOTO Shutterstock

Insula grecească Kastellorizo a scăpat oficial de COVID-19 după ce toţi cei 500 de locuitori s-au vaccinat, relatează Euronews.

Din luna martie, un singur caz de COVID-19 a fost confirmat pe teritoriul insulei. Persoana respectivă a fost izolată imediat, iar virusul nu a reuşit să se răspândească în comunitate, mai arată Euronews.
 
Localnicii spun că sunt mai relaxaţi, însă recunosc că au în continuare grijă la normele sanitare. Orice persoană care ajunge pe insulă este nevoită să facă un test rapid.
 
În vârstă de 90 de ani, Maria Lazaraki a fost printre primele persoane care s-au vaccinat.
 
„Am avut prima doză, iar 15 zile mai târziu am primit a doua doză. Toată populaţia a primit vaccinul, de la oameni de 20 de ani până la cei de 94. Desigur, sunt bătrână, mi-am trăit viaţa, dar din fericire virusul nu a ajuns pe insula noastră. Înainte de pandemie aveam mulţi turişti. Sper să se reîntoarcă”, a declarat bătrâna.
 
Şi perscarul Michalis Matsos speră ca viaţa să revină la normal, explicând că a suferit pierderi majore din cauza pandemiei.
 
„Nu mai vin turişti, am rămas singuri. Peştele nu poate fi vândut. Orice aş pescui, nu are valoare. Sperăm că oamenii vor veni la vară, deoarece aceştia cumpără cea mai mare parte a peştelui pe care-l prind”, a explicat acesta.
 
Primarul insulei, Stratos Amigdalos, a declarat că întreaga comunitate susţine propunerea guvernului privind emiterea unui certificat de vaccinare şi spune că acesta este important pentru locuri mici, precum Kastellorizo.
 
„Vaccinarea ne-a ajutat mental, ne simţim mult mai bine. Am avut parte de multă anxietate, ne-a fost frică şi am avut nesiguranţă. Nu ne-am putut fi descurca cu multe cazuri de COVID-19. Cred că lucrurile se vor îmbunătăţi. De asemenea, suntem în favoarea certificatului de vaccinare. Mulţi dintre locuitorii noştri au făcut rost de el. Pentru locuri mici, precum Kastellorizo, este important de ştiut că turiştii care vin aici sunt vaccinaţi”, a explicat Amigdalos
 
VIDEO Youtube / Euronews

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
9.03.2021, 10:21:23

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările