Europa

articolul anterior articolul urmator

Interdicţia lui George Simion, pe agenda întâlnirii dintre Maia Sandu şi Viorica Dăncilă

2
2 Jul 2019 22:47:09
Lulea Marius Dorin

Premierul României, Viorica Dăncilă, a primit-o astăzi pe Maia Sandu, premierul Republicii Moldova. Unul din subiectele discuţiei l-a reprezentat interdicţia aplicată activistului unionist George Simion de către regimul criminal şi mafiot al lui Vladimir Plahotniuc.

Pe agenda întâlnirii dintre cele două s-au ridicat mai multe probleme importante care ţin de relaţia dintre cele două state vecine.

Viorica Dăncilă a ţinut să precizeze că drepturile nici unui cetăţean român nu trebuie să fie încălcate nicăieri în lume, cu atât mai mult în statul prieten Republica Moldova.

Maia Sandu şi-a exprimat regretul cu privire la incident, menţinându-şi opinia că interdicţia de a intra în Republica Moldova primită de George Simion a fost una ilegală, iar consecinţele ei trebuie să fie anulate. Aceasta a mai menţionat că regimul mafiot şi criminal al lui Vladimir Plahotniuc a realizat mai multe încălcări ale legii folosind statul Republica Moldova pentru atingerea propriilor scopuri. Că la moment este important să se ia măsuri rapide de dezoligarhizare a Republicii Moldova şi anularea acestei interdicţii reprezintă o prioritate.

La momentul de faţă, Andrei Năstase este noul ministru de Tnterne şi problema se află în mâinile acestuia şi există încrederea totală că problema este ca şi rezolvată.

Sigur că interdicţia nu a fost singura problemă discutată. Cel mai important aspect îl reprezintă direcţia europeană a Republicii Moldova. Maia Sandu a dat garanţii că alianţa cu Igor Dodon şi cu socialiştii reprezintă o dovadă a deciziei ferme de continuare a traseului european.

Independenţa justiţiei reprezintă o altă problemă abordată. Referindu-se la acuzaţiile de finanţare ilegală a partidului socialist aceasta a afirmat că cei vinovaţi trebuie să stea după gratii şi dreptatea trebuie făcută, chiar dacă acest lucru înseamnă punerea sub acuzare pentru înaltă trădare a lui Igor Dodon.

Maia Sandu şi-a exprimat şi încrederea totală că investiţiile româneşti în infrastructura energetică nu reprezintă o muncă în van şi că o dată gazul pornit pe conductă compania românească va fi mulţumită de investiţia făcută. De asemenea, s-au lansat şi mai multe planuri de rambursare a datoriei financiare istorice existente către România, urmând ca Bucureştiul să se decidă asupra celui mai bun.

Sigur că acest dialog este unul imaginar şi Maia Sandu s-a prezentat la Bucureşti ca să mai ceară bani, iar premierul României era mult prea preocupat de poză decât de problemele românilor, de abuzurile comise împotriva lor.

Datorită adeziunii românilor la ideea de unire, premierii României cred că asta înseamnă că e bine să dai fără să primeşti nimic, că românii te respectă mai mult dacă te pozezi cu mafia de la Chişinău. Se vede că nimic nu se înţelege din povestea aceasta.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Utilizator Adevărul
2.07.2019, 23:00:43

Comentariu considerat abuziv.

Olaru
3.07.2019, 01:02:05

Doamna moderatoare, pentru unii muma, pentru altii ciuma..?!.. Cum e posibil sa tolerati asemenea insulte ale unor troli arhicunoscuti..??

Modifică Setările