Europa

articolul anterior articolul urmator

Ipocrizia domnului Cioloş. Corupţii lor sunt mai buni decât ai noştri. Sau nu?

34
14 Sep 2019 12:31:13
Ciprian Apetrei

Am scris zilele trecute, pe Facebook, o postare ironică (foto) în care spuneam că europarlamentarii USR+ vor vota împotriva colegei lor de grup, franţuzoaică Sylvie Goulard, propusă să fie comisar pentru Piaţă internă şi cercetată de poliţia franceză pentru angajări fictive. Motiv pentru care a demisonat din funcţia de ministru al apărării.

Postarea a beneficat de multă apreciere, trecand drept informatie demna de admiratie, întrucât era coerentă cu linia anticorupţie a Oamenilor noi în politică.

Era corenta, din păcate, şi cu naivitatea celor care au strâns semnături pentru Fără penali în funcţii publice. Dacian Cioloş a anunţat că, dimpotrivă, o susţine pe colega sa, pe un motiv halucinant: i-a oferit lui explicaţii şi gata, el a crezut-o. Ce anchetă, ce justiţie, a dezlegat-o el de păcate. Personal.

Sunt curios dacă s-a consultat cu cineva din USR când a anunţat acest lucru.

Pentru ca ipocrizia să fie maximă, va vota imptriva Rovanei Plumb, pe motiv de suspiciuni de corupţie. Deşi dânsa la fel, le-a dat colegilor de partid explicaţii şi aceştia au crezut-o, drept pentru care nu a fost nici măcar inculpata.

Sunt europarlamentari francezi care vor vota împotriva Sylviei Goulard. Există şi colegi socialişti din alte ţări care vor vota pentru Rovana Plumb.

Salutări celor care au strâns în stradă semnături pentru referendumul Fără penali (de-ai lor) în funcţiile (noastre) publice.

Si celor care am semnat. De astăzi, cuvântul ipocrizie are o poză nouă în dicţionar.

"Cioloş spune că a acceptat explicaţiile lui Goulard, membră a familiei sale politice, referitoare la acuzaţiile împotriva ei şi că îi va susţine candidatura pentru că îi este clar că ea a respectat regulile UE, lucru demonstrat de faptul că a returnat fondurile UE (pe care era acuzată că le-a folosit ilegal într-o afacere de angajări fictive - n.red.) ". Articolul complet din Politico poate fi citit aici.

Actualizare: între timp Dacian Cioloş spune că a fost citat greşit de Politico şi oferă o declaraţie complet schimbată: "Legat de poziţia mea faţă de candidatul francez Sylvie Goulard, menţionată într-un articol din Politico, precizez că vorbele mele nu au fost citate cu ghilimele. Eu am declarat că doamna Goulard trebuie să fie tratată la fel ca doamna Plumb. Am spus că am discutat cu doamna Goulard despre rezultatele anchetei făcute de Parlamentul European în cazul său, că acolo lucrurile au fost lămurite. Puteţi consulta cu toţii concluziile Parlamentului. Între timp, a fost demarată o anchetă judiciară în Franţa şi aşteptăm ca doamna Goulard şi autorităţile franceze să ne aducă lămuriri în acest caz.”

Poate, cine ştie, gluma mea iniţială se va dovedi profetică. Bine ar fi. Vom vedea în curând. 


Citiţi, pe aceiaşi temă : De la furculission la corruption

                                     Un comisar gasim si pe la noi prin tara

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

34 Comentarii

L--- Lara
14.09.2019, 17:08:57

Este interesant de aflat si cum vor vota ceilalti europrlamentari USR. Aveti informatii in acest sens?

+4 (4 voturi)
M Costi
14.09.2019, 17:56:53

@Ciprian Apetrei - N-ar trebui sa fiti asa de intrigat de dublul standard aplicat de Ciolos , daca ati fi facut stagiul militar ati fi stiut deviza : "Cand e ordin , cu placere... !"

-8 (18 voturi)
Marcel Panciu
14.09.2019, 20:02:57

Sper că bieții oameni care au strîns în naivitatea lor semnături pentru exercițiul de imagine „Fără penali” își dau seama măcar acum, în ceasul al 12-lea că au fost prostiți.

+2 (8 voturi)
Master Skyfall
14.09.2019, 21:05:04

Le-am spus USR-istilor, de cateva ori, si... aper sa inteleaga, Banditii Ciolos si Barna, in mod special, trebuie ejectati din USR, altfel aceste personaje vor "intoxica" si acapara aceasta grupare, conceputa de ND. Din pacate, Nicusor D, sa "autoexclus" din formatiunea conceputa de dansul. Oare de ce ? Nu-l inteleg, pe ND, cand stie si dansul foarte bine, cine sunt aceste personaje toxice.

+15 (19 voturi)
Vanatorul/d.c.
14.09.2019, 21:18:56

Cu onor, sa traiti misto o suta de ani, tovarasul proaspat liberal Ciprian Apetrei..! Am intrat pe pagina numai sa sa va spun cu tot respectul, ca e de la sine inteles ca cei nou veniti in PNL s-o ardeti tare, norma dubla, cu propaganda impotriva celor de la Alinata 2020, niste ..nesuferiti (nu?) cu IQ dublu fara de media PNL, toti niste indivizi foarte..ciudati (nu?) din cauza ca refuza sa se..mânjeasca facand cardasie cu PNL intr-o guvernare comuna..! Dar stiti care-i treaba..? Degeaba o..”forjati” ca disperatii..! Va ..snopeste Alianta 2020 la urne si va ”fura” si din electoratul vostru „traditional”..! Si asta pentru nu mai puteti tine secret nicicum faptul ca..”PSD si PNL / Aceeasi mizerie..!”

-15 (17 voturi)

Vezi toate comentariile (34)

Modifică Setările