Europa

articolul anterior articolul urmator

Israelul ar putea începe să vaccineze împotriva COVID-19 copiii cu vârste între 5 şi 11 ani

2
24 Oct 2021 19:48:57
Autor: News.ro
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Oficiali din Ministerul israelian al Sănătăţii au declarat că Israelul ar putea să înceapă la jumătatea lunii noiembrie să îi imunizeze împotriva covid-19 pe copiii cu vârste între 5 şi 11 ani, după ce vaccinul va obţine o autorizaţie mai largă din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din SUA.

Coordonatorul luptei cu pandemia în Israel, Salman Zarka, a afirmat, potrivit Times of Israel, că probabil copiii israelieni vor fi imunizaţi la sâteva săptămâni după ce va începe vaccinarea copiilor în SUA.
 
“Estimez că a doua jumătate a lunii noiembrie este un termen responsabil, după discuţii ale experţilor noştri. Chiar şi în trecut, când vaccinurile au fost aprobate de FDA, experţii noştri internaţionali au discutat înainte de aprobarea de către directorul-general al Ministerului Sănătăţii. Vom proceda la fel şi acum. Le vom explica părinţilor şi îi vom încuraja să îşi protejeze copiii vaccinându-i”, a explicat Zarka.
 
Vineri, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a precizat că doze adaptate pentru copii ale vaccinului Pfizer par să aibă o eficienţă mare în prevenirea infecţiilor simptomatice la elevi de şcoală primară.
 
Directorul general Nachman Ash, din Ministerul Sănătăţii din Israel, a declarat că oficialii israelieni vor analiza rezultatele cercetărilor înainte să permită administrarea vaccinului la copii mai mici de 12 ani.
 
“Vom discuta rezultatele cercetării Pfizer şi apoi vom lua în calcul dacă aprobăm vaccinul pentru copii. Va dura câteva săptămâni”, a spus el.
 
În Statele Unite, administraţia Biden a prezentat miercuri un plan de vaccinare a milioane de copii cu vârste de 5-11 ani de îndată ce vaccinul pentru Covid-19 al Pfizer şi BioNTech va fi autorizat pentru ei, pregătind dozele şi locaţiile înainte de sezonul aglomerat al sărbătorilor.
 
Oficialii FDA examinează cererea Pfizer/BioNTech de autorizare a vaccinului lor cu 2 doze pentru copiii mai mici, comisia sa de consilieri externi urmând să se reunească pe 26 octombrie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Richard Carroll
24.10.2021, 20:28:24

Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum, iata un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Iata de ce suntem colonia de leprosi a Europei.

-3 (3 voturi)
Mendel Epstein
24.10.2021, 21:06:49

Felicitari Israel ! Vaccinati va copii, altfel vor ajunge la maturitate niste ratati alcoolici si iubitori de copii, ca Regulatul din Vancuver-Teleorman.

-5 (9 voturi)
Modifică Setările