Europa

articolul anterior articolul urmator

Italienii nu mai au voie să circule între localităţi fără certificat COVID. Există doar câteva excepţii

9
30 Aug 2021 08:56:27
Autor: Ana Popescu

Măsurile sunt impuse începând de miercuri, 1 septembrie 2021. Italienii vor fi obligaţi să prezinte certificatul digital în majoritatea mijloacelor de transport, şcoli şi universităţi

Obligaţia prezentării certificatului digital Covid va fi extinsă în Italia, scrie revista Rotalianul.
 
Persoanele care vor călători cu avionul, trenul, autobuzul, vaporul sau feribotul vor trebui să respecte regulile introduse prin decretul aprobat la 6 august, care prevede deţinerea şi prezentarea organelor de control abilitate a certificatului COVID care să ateste una din următoarele situaţii: vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.
 
Sursa citată precizează că certificatul digital, Green Pass - cum este numit în Italia, va fi obligatoriu pentru toate zborurile interne. 
 
De asemenea, Green Pass devine obligatoriu de la 1 septembrie a.c. pentru accesul pe navele şi feriboturilor care efectuează transport inter-regional. Dacă feribotul face legătura între două destinaţii din aceeaşi regiune, nu va fi necesar Green Pass-ul. Singura excepţie se referă la conexiunile maritime din strâmtoarea Messina: deşi implică două regiuni (Sicilia şi Calabria), Greeb Pass-ul nu va fi necesar pe feriboturi.
 
Italienii nu mai pot circula cu  trenurile tip Intercity, Intercity Notte şi Alta Velocita​​ dacă nu deţin Green Pass. Nu există, însă, o certificare obligatorie pentru trenurile regionale, chiar dacă acestea fac legătura între regiuni.
 
Certificatul Covid, mai spun jurnaliştii de la Rotalianul, va fi obligatoriu pentru autobuzele care efectuează un serviciu „continuu sau periodic” pe o rută care leagă mai mult de două regiuni. Obligaţia de a deţine Green Pass va fi şi pentru autobuzele utilizate pentru servicii de închiriere cu şofer (cu excepţia celor angajate în servicii de transport public local şi regional).
 
Călătorii vor avea acces fără Green Pass pentru transportul local: metrourile, autobuzele urbane şi regionale sunt excluse de la această regulă.
   
Singurii care vor putea circula oriunde fără restricţii sunt copiii sub 12 ani şi italienii care nu pot fi vaccinaţi din motive de sănătate. Aceştia vor putea utiliza serviciile de transport menţionate (avioane, trenuri, nave şi autobuze) fără Green Pass, pe baza certificării medicale eliberate conform criteriilor definite de Ministerul Sănătăţii.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
De la birou la munca de jos: Personalul TESA ar putea trece în producţie, în urma celor 3.600 de pensionări de la CE Oltenia
 
Un bărbat din Craiova a ajuns la spital după ce a fost împuşcat, dar a refuzat să depună plângere
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Buzduganu Andrei
30.08.2021, 09:12:56

Ma mira faptul ca italieni iau in considerare "testarea sau trecerea prin boală". In Canada lui Nazi trudeau, nu exista decat optiunea injectare obligatorie.

-22 (26 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
30.08.2021, 12:22:02

Prietene,Trudeau e doar un looser...s-au intepar rau canadienii votind un asemenea pacalici....

-7 (11 voturi)
edi edi
30.08.2021, 09:22:01

Cand vad stiri cu Italia imi vine sa rad pentru ca stiu ca azi si in fiecare zi vine Naty Badea si ne prezinta cate un nimic de acolo, de parca toate lucrurile astea nu se gasesc pe internet, nu era nevoie sa o trimita Gadea pe sora prietenului lui cel mai bun, acolo si banuiesc ca nu pe putini bani, a devenit corespondent din Italia bineinteles pentru Antena 3. Si ce vedem, fata ei nu foarte frumoasa dupa un perete gri si voce infundata. Si ne vorbeste de Italia, niste fleacuri care se gasesc pe internet. scuze dar asta se vede.

0 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
30.08.2021, 09:57:37

Comentariu considerat abuziv.

mitru mitru
30.08.2021, 13:24:57

deci, pot circula intre localitati foarte bine ! Nu vor merge cu InterCity , si vor merge cu alte trenuri. Punct. Dupa cum spuneti in titlu, se pare ca nici 5 km nu pot sa faca, pentru ca iese din "satul" lui ...si armata e pe strazi si pazeste. Nu te lasa nici pe jos --- asa se deduce din titlul vostru

-9 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările