Europa

articolul anterior articolul urmator

Jeremy Corbyn: Proprietăţile nelocuite deţinute de milionarii Londrei ar trebui să fie „rechiziţionate” pentru rezidenţii Grenfell Tower

4
16 Jun 2017 06:09:07
Autor: Laurenţiu Sirbu
Jeremy Corbyn, vizitând supravieţuitorii incendiului din Grenfell Tower/ Foto: EPA
Jeremy Corbyn, vizitând supravieţuitorii incendiului din Grenfell Tower/ Foto: EPA

Liderul laburiştilor, Jeremy Corbyn, a propus ca proprietăţile nelocuite din zona Kensington a Londrei, în mare parte deţinute de către persoane extrem de înstărite, ar trebui să fie folosite de către autorităţi pentru găzduirea persoanelor afectate de incendiul devastator din Grenfell Tower.

Corbyn a declarat că zona Borough a Londrei a devenit „o poveste a două oraşe”, făcând aluzie la inegalităţile economice ce au divizat această zonă.

Acesta a sugerat că „o rechiziţionare” a proprietăţilor nelocuite deţinute de cei înstăriţi ar putea ajuta în cazarea locală a rezidenţilor afectat de tragedia din această săptămână.

Autorităţile britanice s-au angajat în mod public în a le găsi locuinţe tuturor celor afectaţi de acest incendiu.

Cu toate acestea, Jeremy Corbyn a declarat că: „Kensington e o poveste a două oraşe. Partea de Sud este incredibil de înstărită, este partea cea mai bogată a întregii ţări. Cartierul unde a avut loc acest incendiu este, cred, unul dintre cele mai sărace din întreaga ţară şi trebuie să găsim proprietăţi - chiar rechiziţionate dacă este necesar - pentru a ne asigura că toţi rezidenţii îşi găsesc locuinţe în acelaşi cartier”.

„Nu poate fi acceptat ca în Londra să avem clădiri de apartamente de lux nelocuite - utilizate ca investiţii de viitor - în timp ce aceşti oameni rămaşi fără locuinţe sunt nevoiţi acum să-şi caute o casă în altă parte a oraşului. Trebuie să rezolvăm aceste probleme”, a completat liderul laburiştilor.

Declaraţiile acestuia au venit în contextul în care premierul britanic, Theresa May, a anunţat demararea unei investigaţii publice asupra acestui incident, fiind însă criticată pentru faptul de a nu se fi întâlnit cu rezidenţii afectaţi de acest incendiu.

Şi primarul Londrei, Sadik Khan, a fost întâmpinat de oamenii nervoşi pentru ce li s-a întâmplat şi i-au cerut acestuia „răspunsuri pentru cele întâmplate”. Conform jurnaliştilor de la The Telegraph mai mulţi indivizi au aruncat cu sticle în direcţia primarului.

„Oamenii sunt în mod justificat furioşi şi eu le împărtăşesc această nemulţumire şi le împărtăşesc nevoia de răspunsuri”, a declarat Sadik Khan. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Franc Charles
16.06.2017, 10:37:19

Bravo traiasca neo matxismul multicultural....curios ca pentru englexi nativi nu a propus vreodata asa onsa pentru toti parazitiiorientului a sarit imediat cu asemenea propuneri comuniste...trist e insa ca neomarxistul astaca obtinut atatea voturi la alegeri, ptactic isi cam merita soarta votantii cu cetatenie britanica

+1 (1 vot)
Adrian Dinu
16.06.2017, 10:55:42

Domnilor, deschideti bine ochii, acesta este COMUNISMUL! Acesta este marxismul de tip nou! Acesta este socialismul occidental!

+2 (2 voturi)
Marcel Cristea
16.06.2017, 17:06:58

Sir Winston Churchill would have none of this and will probably accommodate this commie in the tower of London

muntean george
17.06.2017, 00:52:26

Corbyn va instala hamasul in acele locuinte goale de lux...

Modifică Setările