Europa

articolul anterior articolul urmator

Johnson s-a dus degeaba la Juncker. Comisia Europeană: premierul britanic nu a propus o soluţie satisfăcătoare pentru Brexit

7
16 Sep 2019 18:19:21
Autor: Ion Gaidau
Boris Johnson (stânga), primit într-un restaurant din Luxemburg de către Jean-Claude Juncker FOTO EPA-EFE
Boris Johnson (stânga), primit într-un restaurant din Luxemburg de către Jean-Claude Juncker FOTO EPA-EFE

Întâlnirea de luni dintre preşedintele Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, aflat la final de mandat, şi premierul britanic Boris Johnson, aflat la început de mandat, s-a încheiat fără progrese. În timp ce CE cere Guvernului britanic o soluţie satisfăcătoare pentru Brexit, Johnson insistă că îşi va scoate ţara din Uniunea Europeană (UE) la 31 octombrie.

Londra nu a propus încă o soluţie satisfăcătoare pentru Brexit, a anunţat luni CE la finalul întâlnirii Juncker-Johnson.

„Preşedintele Juncker a amintit că este responsabilitatea Regatului Unit să prezinte soluţii operaţionale din punct de vedere juridic care să fie compatibile cu acordul retragerii“, a anunţat CE într-un comunicat preluat de AFP.

„Preşedintele Junckker a subliniat dispoziţia Comisiei de a examina propunerile care îndeplinesc obiectivul «backstop» (plasa de siguranţă de la frontiera dintre Irlanda şi Irlanda de Nord). Asemenea propuneri nu au fost încă făcute“, precizează Executivul european.

La rândul său, Boris Johnson reafirmă că nu va cere amânarea Brexitului pentru încă trei luni, aşa cum îl obligă o lege adoptată de Parlamentul britanic înainte de a fi suspendat până la 14 octombrie.

Bruxellesul şi Londra îşi vor intensifica discuţiile, au precizat serviciile premierului britanic luni, la finalul întâlnirii cu Juncker.

„Liderii au decis că discuţiile urmeză să se intensifice şi că ele urmează să aibă loc în curând zilnic“, a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt ai Guvernului britanic.

„S-a decis ca discuţiile să aibă loc la nivelul (negociatorului-şef al UE pentru Brexit) Michel Barnier şi ministrului Brexitului, iar ca preşedintele (CE Jean-Claude) Juncker şi premierul (britanic Boris Johnson) să continue să discute“, a explicat el.

Boris Johnson insistă asupra ieşirii Regatului Unit din UE la 31 octombrie, în pofida legii care îl obligă să ceară o amânare cu trei luni a Brexitului în cazul în care nu reuşeşte să ajungă la un acord de retragere până la 19 octombrie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Cornel Mihai Laurentiu
16.09.2019, 20:45:38

Bufonul Europei Boris, nu s-a sus degeaba. Si-a lustruit opincile pe biroul lui Junker..:)))))))))))))))))))

+4 (4 voturi)
Costica vasile
16.09.2019, 21:06:00

Bine zis ! S-a dus sa faca bascalie ! Si mai ales....cu folos !

+1 (1 vot)
Nicolae Ceausescu
17.09.2019, 01:36:55

Afara din UE fara acord! Si asteptam cei 48 miliarde de euro!

+1 (1 vot)
Ilisie Ioan
16.09.2019, 23:14:29

A dracului mai e și căsătoria asta, Anglia - UE, că nici Papa de la Vatican nu o poate desface. Dă de gîndit mariajul ăsta european, care seamănă mei mult a bordel. Numai de la sau din bordel, o „membră” nu poate scăpa, numai cu picioarele (cracii) înainte.

-2 (2 voturi)
Index 4.2
17.09.2019, 04:05:50

Boris o capatat naravuri rusesti de nesimtit , crezand ca Brexitu se negociaza ca la apelu bocancilor!

Vezi toate comentariile (7)