Europa

articolul anterior articolul urmator

Juncker insistă pentru aderarea tuturor ţărilor din Balcani la UE, argumentând cu riscul războiului

6
5 Oct 2018 17:33:41
Autor: Ion Gaidau
Jean-Claude Juncker FOTO AFP
Jean-Claude Juncker FOTO AFP

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, insistă pentru aderarea tuturor ţărilor din Balcani la UE, avertizând că, în lipsa acestei perspective, alternativa va fi războiul.

„Dacă luăm Balcanilor perspectiva unei aderări, vom cunoaşte acolo ceea ce am cunoscut deja în anii ’90, fără îndoială, mai devreme decât anticipăm“, a declarat Juncker vineri, la Viena, potrivit AFP.

Totuşi, potrivit şefului Executivului european, ţările din Balcani care intenţionează să adere la UE mai au de parcurs un „drum lung“, care nu va ajunge la capăt până în 2025.

UE trebuie „să se ocupe în mod intens“ de Balcani şi să nu dea impresia că este neserioasă în privinţa perspectivelor de aderare, a insistat Juncker.

„Terenul este încă fertil“ pentru confruntări violente în această regiune, a conchis preşedintele CE.

UE a început negocierile de aderare cu Serbia şi Muntenegru, în timp ce Albania şi Macedonia au statutul de ţări candidate. La acest statut mai speră Kosovo şi Bosnia şi Herţegovina.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

IonIon Codreanu
5.10.2018, 18:38:27

UE trebuie să cuprindă TOATE statele europene până la Rusia și să aibă un parteneriat SOLID cu Rusia. Desigur, nu oricum, ci prin sprijinul evoluției statelor în așteptare, pentru COMPATIBILIZARE cu principiile fondatoare ale UE. Numai așa se va putea obține PACE în Europa, garanta dezvoltării, a prosperității.

+1 (1 vot)
Un cititor
6.10.2018, 00:05:34

Corecta gandirea , dar sunt neantelegeri si acum cu mai putine tari. Tarile aderate pana acum, au aderat dupa ce au indeplinit niste conditii. Evident, cand vrei sa faci asta la gramada esti si mai bland cu conditiile de aderare. Ce te faci daca mai intalnesti si in alte tari, conducatori precum la noi, golanii din PS-Dragnea si ALDE care ne vor spre Rusia, ne macelaresc legile etc..... Cineva ii numea corect, Ciuma Rosie si Holera.

BYBY BYBYKU
6.10.2018, 08:00:52

JCJ imi pare un frate vitreg al lui Eltsin

Ioan Dumitrescu
6.10.2018, 10:57:18

Mi se pare ca Dl. Junker trebuie sa plece, ca ACEASTA Europa sa dispara! O alta Europa sa se puna in loc unde toate popoarele sa poata participa cu efortul lor si cu talentele lor la aceasta Europa serioasa economic. O Europa la cizma nemtilor nu mai merge! Nu se mai poate ca alte tari sa fie distruse pentru economia germana. Aceasta Europa organizata dupa principiile economiei marxiste nu mai merge. Nu se poate ca o tara sa fie confinata la un scop. ca de exemplu: Romania sa fie o tara cerealiera si gata. Franta sa fie numai turistica, Spania lgumiera, Germania tehnica etc. Fiecare popor sa aiba dreptul sa se afirme si sa comerseze liber fara ca bruxelul sa dea dimensiunes rosiei, vinetei si numarul de foi la salata. Va fi important cum se va vota la europene.

mihai nazare
6.10.2018, 15:41:56

Cei de teapa lui Juncker care toarna gaz pe foc, oare de ce au tacut malc in 1999, cand NATO a bombardat Serbia (in spate fiind bine inteles SUA)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările