Europa

articolul anterior articolul urmator

Juncker a susţinut ultimul său discurs în Parlamentul European în calitate de şef al Comisiei Europene: Îndemnul adresat tuturor cetăţenilor UE

13
17 Apr 2019 17:37:24
Autor: Ion Gaidau
Jean-Claude Juncker vorbind pentru ultima oară Parlamentul European în calitate de preşedinte al Comisiei Europene FOTO EPA-EFE
Jean-Claude Juncker vorbind pentru ultima oară Parlamentul European în calitate de preşedinte al Comisiei Europene FOTO EPA-EFE

Luxemburghezul Jean-Claude Juncker a susţinut miercuri ultimul său discurs în Parlamentul European în calitate de şef al Comisiei Europene, prilej cu care şi-a apărat mandatul şi a făcut un îndemn către toţi cetăţenii UE.

În vârstă de 64 de ani, Juncker a asigurat şefia CE într-una dintre cele mai turbulente legislaturi europene, marcată de criza migraţiei, scandalul Dieselgate, provocările reţelelor de socializare sau Brexit.

Miercuri, el a luat cuvântul pentru ultima dată în Parlamentul European în calitate de preşedinte al CE. S-a adresat cetăţenilor UE de la Strasbourg, în cadrul unei dezbateri despre viitorul Europei, în prezenţa premierului leton Kristianis Karins.

„Aceasta este ultima mea intervenţie în Parlamentul European şi am inima grea să văd că unii colegi vor părăsi scena politică. Mi-a plăcut mult munca depusă aici şi sunt mulţumit de ceea ce am realizat. Cred că am făcut multe împreună“, şi-a început el discursul.

Cu o lună înainte de alegerile europene şi cu şase luni înainte de încheierea mandatului, care expiră la 31 octombrie, după cinci ani, Juncker şi-a apărat bilanţul şi viziunea despre UE.

„Europa nu poate fi făcută fără a ţine cont de popoarele sale. Nu mai trebuie să vorbim de Statele Unite ale Europei, căci Europa nu va fi niciodată un stat după modelul SUA“, a spus el.

„Am o mare satisfacţie. Niciodată în istoria Europei nu s-au făcut atât de multe în domeniul social“, a subliniat el, mulţumindu-le eurodeputaţilor pentru cooperare.

În încheiere, el a făcut un apel la dragoste faţă de UE: „Trebuie să iubim Europa, altfel este imposibil să mergem mai departe. Trăiască Europa!“.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

otto willy
17.04.2019, 18:34:56

Bravo, Dle Juncker! Ai facut mult pentru Uniunea Europeana! Multumesc.

-3 (9 voturi)
Ba! ciudă
17.04.2019, 18:43:41

A reușit să-i alunge pe englezi, a dat drumul la potopul de migranți, viitorii gropari ai Europei. S-a remarcat printr-un comportament glumeț, cu care-și disimula nepriceperea și alcoolismul.

+3 (9 voturi)
Mihai Radulescu
17.04.2019, 21:10:23

otto willy@Daca in urmatorul comentariu vei spune ca ai glumit primesti un + mare.

0 (6 voturi)
Mihai Radulescu
17.04.2019, 21:12:20

Ba! ciuda@Corect.

0 (4 voturi)
Ba! ciudă
17.04.2019, 18:40:35

Asta nu prea s-a dat prin mediile românești... https://www.youtube.com/watch?v=N1j6SVitR_w

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (13)