Europa

articolul anterior articolul urmator

Justiţia spaniolă suspendă o reintroducere în izolare a oraşului Lleida şi a şapte comune vecine, decizie a autorităţilor regionale

0
13 Jul 2020 13:25:20
Autor: News.ro
Foto arhivă
Foto arhivă

Justiţia spaniolă a suspendat luni reintroducerea în izolare la domiciliu a locuitorilor unei zone din Catalonia situată în regiunea oraşului Llieida, impusă duminică de către autorităţile regionale, din cauza unei creşteri puternice a numărului de contaminări cu covid-19, relatează AFP.

”Tribunalul de la Lleida a hotărât să nu ratifice măsurile rezoluţiei din 12 iulie” adoptată de către Guernul regional, ”pentru că ele sunt contrare dreptului”, a anunţat pe Twitter Tribunalul Superior de justiţie din Catalonia.
 
Această hotărâre, care suspendă în fapt reintroducerea în izolare, poate fi atacată prin recurs de către autorităţile regionale.
 
”Suntem pe cale să vedem cum să rezolvăm acest lucru din punct de vedere juridic”, a declarat la postul Catalunya Radio însărcinata în regiune cu Sănătatea, Alba Verges.
 
”Acestea sunt măsuri necesare (...). Nu le-am fi luat dacă nu era absolut necesar”, a subliniat ea, îndemnându-i pe locuitorii acestei zone cu aproape 200.000 de locuitori să rămână acasă, în pofida suspendării de către justiţie a reimpunerii izolării.
 
Guvernul regional catalan a decis duminică, din cauza creşterii numărului cazurilor de covid-19, să impună - de la miezul nopţii - izolarea la domiciliu a locuitorilor din Lleida şi din şapte comune din jur, situate la aproximativ 150 de kilometri de Barcelona.
 
Este pentru prima oară în Spania de la sfârşitul izolării când se ia o astfel de decizie.
 
Zona respectivă a fost deja izolată de restul Cataloniei sâmbăta trecută.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii