Europa

articolul anterior articolul urmator

Kerry: „Avem dovada că Moscova are agenţi care agită estul Ucrainei. Este golănism din partea Rusiei”

27
30 Apr 2014 08:04:09
Autor: Elena Dumitru
John Kerry, secretarul american de stat (stânga), şi Serghei Lavrov, ministrul rus al Externelor
John Kerry, secretarul american de stat (stânga), şi Serghei Lavrov, ministrul rus al Externelor

Statele Unite ale Americii au obţinut interceptări ale convorbirilor dintre agenţii ruşi din Ucraina şi Moscova. Misiunea agenţilor ruşi este de a destabiliza estul ţării, unde separatişti pro-ruşi controlează mai multe clădiri publice, a afirmat marţi John Kerry, secretarul american de Stat, într-o reuniune a Comisiei Trilaterale, la Washington.

„Serviciile de informaţii au obţinut înregistrări ale convorbirilor dintre agenţi de informaţii care-şi primesc ordinele de la Moscova, toată lumea îi poate identifica prin prisma diferenţei de accent, expresiile folosite, limba. Ştim exact cine dă acele ordine, ştim de unde vin acestea”, a declarat Kerry la o reuniune cu uşile închise a Comisiei Trilaterale, transmite publicaţia americană „The Daily Beast”, care a obţinut o înregistrare a afirmaţiilor făcute de Kerry.
 
Secretarul american de Stat nu a numit oficialii ruşi implicaţi în aceste operaţiuni, însă susţine că interceptările au furnizat dovada că Rusia alimentează deliberat tensiunile din estul Ucrainei, deşi a negat asta în repetate rânduri. 
 
„Nu este un accident faptul că am identificat oameni care au fost în Crimeea şi în Georgia, iar acum se află în estul Ucrainei. Este insultător pentru inteligenţa tuturor, să nu mai vorbim de noţiunile privind traiul în secolul al XXI-lea pe care ar trebui să le avem. Este golănie, este statalism pervertit”, a spus Kerry. 
 
Oficialii Departamentului de Stat pe care îl conduce Kerry nu au confirmat, dar nici infirmat spusele acestuia, susţin jurnaliştii americani. 
 
 
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

27 Comentarii

Romeo Dumitru
30.04.2014, 08:31:34

secretul lui Polichinelle

+6 (10 voturi)
mircea georgescu
30.04.2014, 09:07:57

Sa pastreze dovada ca pe bonul de la market, ca-i da TVA-ul inapoi.

+1 (7 voturi)
Gabbiano Basa
30.04.2014, 09:20:29

americanii aveau dovezi si ca sadam avea arme chimice ...da' inca le cauta :))) ...tre sa ai bala in coltul gurii ca sa-i crezi pe astia

+5 (15 voturi)
Kongo-Müller
30.04.2014, 09:42:24

Daca are dovezi, de ce nu le prezinta cu mare fast, ca sa ne convingem si noi ? Sunt sigur ca e plin de agenti rusi in Ucraina, la fel cum sunt si agenti CIA, BND, etc. La fel de convins sunt de participarea activa si declansarea primaverilor arabe de catre agenti CIA / Mossad. Dar dovezi ? Nu cred. USA nu mai are credibilitate, prea multe minciuni. Nu-s cu nimic mai buni ca adversarul lor.

+8 (10 voturi)
Olteanul.com
30.04.2014, 09:46:22

Si... unde e dovada, nenea Cheri??? Faptul ca lucrurile se intampla de parca ar fi planuite dinainte e partea a doua, dar, ne trebuie dovada. Mai era un secretar de stat pe vremea lui Bush care aducea dovezi indubitabile ca Saddam are arme de distrugere in masa si nu le-ati mai gasit nici acum.

+6 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (27)

Modifică Setările