Europa

articolul anterior articolul urmator

Lecţia pe care i-a dat-o Macron unui adolescent care i s-a adresat cu „Manu“

52
18 Jun 2018 20:55:34
Autor: News.ro
FOTO EPA
FOTO EPA

„Îmi spui domnule preşedinte sau domnule“, l-a pus Emmanuel Macron la punct pe un tânăr care l-a apostrofat întrebându-l „cum merge, Manu?“, la finalul comemorării Apelului de la 18 iunie 1940 al lui de Gaulle, la Mont-Valérien, relatează AFP.

„Nu, asta nu poţi...”, a tunat preşedintele în timp ce strângea mâna unor elevi care au asistat la ceremonie la Suresnes (Hauts-de-Seine).
 
”Te afli la o ceremonie oficială, te comporţi cum trebuie. Poţi face pe imbecilul, dar azi se cântă Marseilleza şi Cântecul Partizanilor. Îmi spui domnule preşedinte al Republicii sau domnule. De acord?”, a spus şeful statului adresându-se adolescentului care se sprijinea de barieră în faţa sa.
 
Atunci, tânărul, care a intonat primele cuvinte ale Internaţionalei socialiste, la apropierea şefului statului şi-a cerut scuze şi i-a spus ”da, domnule preşedinte”.
 
”E bine. Şi faci lucrurile bine. În ziua în care vrei să faci revoluţie, înveţi mai întâi să obţii o diplomă şi să te hrăneşti singur, de acord? Iar atunci le vei da lecţii altora”, a adăugat Emmanuel Macron, după care l-a bătut uşor pe braţ.
 
Preşedintele şi-a continuat apoi baia de mulţime într-o atmosferă destinsă.
 
Aceasta nu este prima dată când preşedintele francez ţine lecţii în timpul unei deplasări.
 
În plină campanie electorală, el i-a spus unui muncitor în grevă că ”cea mai bună modalitate a plăti un costum este să munceşti”.
 
Mai de curând, el a apreciat într-un videoclip difuzat de consiliera sa de la Palatul Elysée că ajutoarele sociale sunt prea scumpe şi nu scot ”oamenii din sărăcie”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

52 Comentarii

Dab Lia
18.06.2018, 22:46:14

Excelenta lectie.Ar trebui clonat ca avem nevoie de un presedinte destept.

-4 (14 voturi)
M Costi
19.06.2018, 05:25:39

@Dab Lia - Iti place modul cum l-a pus la punct presedintele ( francez ) pe idiotul ( francez) care l-a luat ...peste picior , i-a cerut sa se comporte decent la o ceremonie oficiala . Mi se pare corect. Insa , de ce ai alta masura de judecata pentru ce se intampla in Romania ? Ai fost de acord cu fluieraturile si huiduielile la ceremonia ( tot oficiala ! ) de premiere a Simonei Halep!

-8 (22 voturi)
Q Q
19.06.2018, 06:41:26

Iohanis e un domn. Poate vrei sa-ti aduci aminte cum vorbeam miticu de Ponta cu el in campanie. Mahala curata!

+4 (16 voturi)
Dacus Lupus
19.06.2018, 02:54:48

Sa le spuna asta si valurilor de "refugiati" care-i invadeaza tara

+1 (9 voturi)
M Costi
19.06.2018, 05:16:30

Macron : "...”Te afli la o ceremonie oficială, te comporţi cum trebuie. Poţi face pe imbecilul, dar azi se cântă Marseilleza şi Cântecul Partizanilor...În ziua în care vrei să faci revoluţie, înveţi mai întâi să obţii o diplomă şi să te hrăneşti singur, de acord? Iar atunci le vei da lecţii altora... " ! Felicitari dlui presedinte ! Ar trebui ca si bagabontii si imbecilii romani sa invete cate ceva din lectia data de presedintele francez , incepand cu postacii de pe Forum si suduitorii din piete si de pe stadioane.

-5 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (52)