Europa

articolul anterior articolul urmator

Liber şi la divorţ în Irlanda

5
26 May 2019 08:46:03
Autor: Daniela Serb
Recent, Irlanda a legalizat şi avortul
Recent, Irlanda a legalizat şi avortul

Irlandezii au aprobat în cadrul unui referendum ale cărui rezultate au fost anunţate duminică, ridicarea restricţiilor legate de divorţ. Ţara este una cu puternice rădăcini catolice.


Referendumul a avut loc vineri, în acelaşi timp cu alegerile europene în Irlanda, cu o rată de participare de 51%. În total, 82% din votanţi s-au pronunţat pentru abrogarea unei dispoziţii constituţionale ce obligă cuplurile să trăiască separat în timpul a patru dintre cei cinci ani care le precede cererea de divorţ, potrivit AFP, preluată de agerpres.ro.

Guvernul irlandez şi-a făcut publică intenţia de a prezenta un nou proiect de lege ce reduce durata de separare obligatorie la doi ani din cei trei care preced divorţul. Divorţurile pronunţate în străinătate vor fi de asemenea recunoscute drept valide în Irlanda.

Perioada de separare obligatorie de patru ani era o condiţie moştenită de la un precedent referendum, din 1995, în timpul căruia irlandezii au votat pentru legalizarea divorţului cu o foarte mică majoritate de 50,3%.

Rezultatul acestui nou referendum a fost proclamat la exact un an după plebiscitul în timpul căruia irlandezii s-au pronunţat în proporţie de 66% pentru ridicarea interdicţiei constituţionale de avort. Dacă rezultatele referendumului asupra avortului au fost sărbătorite de mulţi la Dublin, cele asupra divorţului au fost primite cu indiferenţă.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Radu Mircea
26.05.2019, 10:00:42

# Sunt semne in toata lumea ca popicii ori isi schimba dogma , ori isi cauta de munca cinstita .

+2 (2 voturi)
Popescu Ion
26.05.2019, 12:54:30

DOAR ISUS SALVEAZA!!!! [ Ioan 3:16 ] "16. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." [ 1 Corinteni 15:3-4 ] 3. "V-am invatat inainte de toate, asa cum am primit si eu: ca Hristos a murit pentru pacatele noastre, dupa Scripturi; 4. ca a fost ingropat, si a inviat a treia zi, dupa Scripturi; " Divortul e pacat cu sau fara perioada de separare specificata de legea lor. Vor culege roadele deciziei lor. Nu va judeca Dumnezeu acea natiune? Ce vor avea de spus in apararea lor din moment ce au mers la referendum si au consimtit sa se distanteze de legea lui DUmnezeu. JUDECATA DOMNULUI SE APROPIE. FITI SALVATI ASTAZI. CINE NU VA FI MANTUIT VA ARDE DE VIU IN IAD LA NESFARSIT!!! Draga prietene daca citesti si vrei sa fii salvat,sa ajungi in rai,am o veste buna pentru tine. Isus a murit, a fost ingropat si a inviat dupa 3 zile pentru a-ti ierta pacatele. Crede acest lucru si vei ajunge in rai. Este atat de usor.Doar crede!!!!! Nu trebuie sa renunti la pacatele tale sau sa te reabilitezi,oricum nici nu vrei si nici nu vei putea. Trebuie doar sa crezi ca Isus ti-a platit pacatele murind,fiind ingropat si inviind dupa 3 zile. Crede si vei avea certitudinea ca vei ajunge in rai. Astfel Dumnezeu a hotarat ca noi sa fim salvati. [ Ioan 3:16 ] "16. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." [ Fapte 16:30-31 ] "30. i-a scos afara si le-a zis: "Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit?" 31. Pavel si Sila i-au raspuns: "Crede in Domnul Isus, si vei fi mantuit tu si casa ta." " cum-ajung-in-rai.info

-2 (2 voturi)
Tomescu Tom
26.05.2019, 15:03:35

Popescu Ion Plateste si datoriile la banci ???

Carmen Florea
26.05.2019, 18:16:40

Comentariu considerat abuziv.

Carmen Florea
26.05.2019, 18:16:09

Comentariu considerat abuziv.