Europa

articolul anterior articolul urmator

Liderul conservator al Poloniei îşi mobilizează susţinătorii împotriva manifestanţilor pro-avort

8
28 Oct 2020 15:18:18
Autor: Ion Gaidau
Jaroslaw Kaczynski EPA EFE
Jaroslaw Kaczynski EPA EFE

Liderul partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS), la putere în Polonia, Jaroslaw Kaczynski, a denunţat marţi „tentative de a distruge” ţara şi i-a îndemnat pe susţinătorii săi „să apere bisericile” de manifestanţii pro-avort, relatează AFP.

Kaczynski, vicepremier responsabil de securitate şi principalul factor de decizie în Polonia, a criticat vehement mitingurile pro-avort, acuzându-i pe organizatorii acestora de „nihilism” şi atacuri „vulgare” ce „au drept scop distrugerea” unei ţări ataşate valorilor catolice.

„Îi îndemn pe toţi membrii PiS şi pe toţi cei care ne susţin să apere bisericile Poloniei, cu orice preţ”, a declarat liderul politic de la Varşovia într-o alocuţiune televizată.

Polonia se confruntă de cinci zile cu proteste ample la nivel naţional după decizia de joia trecută a Tribunalului Constituţional de a interzice avortul chiar şi în caz de malformaţii grave ale fătului, întrucât ar fi „incompatibil” cu Constituţia. Decizia, salutată de PiS, restrânge practic dreptul la avort doar la cazul în care femeia însărcinată este în pericol de moarte şi la sarcini rezultate în urma unui viol sau a unui incest, notează AFP.

„Nu vom accepta atacurile împotriva a ceea ce este sacru pentru noi, împotriva oamenilor, bisericilor”, a declarat la rândul său premierul Mateusz Morawiecki după ce mai multe edificii religioase au fost luate ca ţintă de protestatari.

O nouă manifestaţie de amploare este prevăzută să aibă loc vineri în Polonia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Utilizator Adevărul
28.10.2020, 16:04:51

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
28.10.2020, 16:16:00

Comentariu considerat abuziv.

Xi Richard
28.10.2020, 16:23:47

asta a uitat ca zeul lor permite avortul nu ma credeti ? cititi Numeri cap 5 si asta doar asa ca este gelos sotul ha ha ha ha ha ah ah cum mai sa fi crestin si sa nu citesti cartea aia cu basme >

0 (4 voturi)
Stefan din Nord
28.10.2020, 16:41:56

Una citesti si alta intelegi . De unde ai dedus ca este vorba de avort in cazul femeii vinovate de adulter .? Blestemul se refera la umflarea pantecelui si uscarea coapsei . Nu se pomeneste ca femeia era insarcinata in urma adulterului sau . Pedeapsa era pierderea fertilitatii prin uscarea organelor sale de reproducere . Oricum asta a fost valabil in Legea lui Moise .nu se aplica la crestini

-2 (2 voturi)
stop propaganda
28.10.2020, 16:29:07

Pai daca tot vai doamne sunt necesari imigranti ca natalitatea este mica, uite ca exista si solutii.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările