Europa

articolul anterior articolul urmator

Limuzina prinţului Philip al Marii Britanii a ajuns fier vechi în Bucureşti

4
18 Jul 2014 18:50:22
Autor: Laurenţiu Ungureanu
Limuzina prinţului Philip este acum fier vechi, în ciuda valorii sale. FOTO:www.dailymail.co.ul
Limuzina prinţului Philip este acum fier vechi, în ciuda valorii sale. FOTO:www.dailymail.co.ul

O limuzină vintage pe care prinţul Philip al Marii Britanii trebuia să o folosească în timpul unei vizite în Bucureşti, în 2001, a fost părăsită în parcarea unui hotel din Capitală. De peste 13 ani, automobilul prăfuit este ignorat de Ambasada Regatului Unit, proprietarul de drept, în ciuda cererilor făcute de stafful hotelului, arată Daily Mail.

Prinţul trebuia folosească automobilul vintage Daimler DS 420 în timpul vizitei sale în România cu ocazia unei întâlniri a World Wildlife Fund, o organizaţie non-guvernamentală pentru conservarea naturii şi restaurarea ecologică a mediului natural. Un incident neprevăzut a făcut ca acesta să nu pornească exact în momentul în care era nevoie. Astăzi, limuzina prăfuită se află în parcarea unui hotel din centrul Capitalei. Pentru că nimeni nu a revendicat-o, maşina a adunat praful în ultimii 13 ani.

Reprezentanţii hotelului spun că au cerut în instanţă ca automobilul să intre în proprietatea lor şi urmăresc să-l expună alături de o Volga rusească, uitată în acelaşi loc de un oficial rus în timpul unei vizite în România.

Managerul parcării spune că a găsit maşina acolo atunci a luat în administrare locul. A aflat mai târziu că, în umra incidentului din 2001, nimeni nu a mai vrut să aibă nimic de-a face cu autovehicului. „Nimeni n-a vrut să-şi asume responsabilitatea. Din datele noastre, maşina aparţine Ambasadei Regatului Unit la Bucureşti, iar noi am făcut mai multe cereri către proprietar pentru a ridica maşina ori pentru a renunţa la drepturile asupra ei, întrucât datorează o mulţime de bani reprezentând taxa de parcare“, a explicat Mihai Antol, managerul parcării, citat de DailyMail.

„Probabil că a fost destul de stânjenitor atunci când un Daimler aranjat special pentru o vizită regală să nu pornească“, glumeşte Antol.

„Ambada Marii Britanii la Bucureşti nu deţine nicio maşină ce are caracteristicile tehnice descrie“, au răspuns reprezentanţii britanici jurnaliştilor de la Daily Mail. Totuşi, familia regală a Marii Britanii are trei astfel de maşini la dispoziţie.

Acest model de Daimler DS 420 este rar şi extrem de valoros, doar 4.116 modele fiind produse între 1968 şi 1992. Maşina are 245 cai putere, 3,65 metri în lungime şi cântăreşte mai bine de duă tone. Un model similar, în valoare de aproape 200.000 de lei, a aparţinut prinţului Qatarului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

John Carter
18.07.2014, 20:22:55

"Acest model de Daimler DS 420 este rar şi extrem de valoros, doar 4.116 modele fiind produse între 1968 şi 1992. Maşina are 245 cai putere, 3,65 metri în lungime şi cântăreşte mai bine de duă tone. Un model similar, în valoare de aproape 200.000 de lei, a aparţinut prinţului Qatarului." mda, foarte valoros (carandclassic.co.uk/list/5/ds420/)

Darrell Swant
18.07.2014, 22:56:42

Trebue sa trimiteti ambasadei nota de plata pentru parcarea de nuscitiani plus dobinzi cumulative, amenzi si fel de fel de cheltueli iar cind suma ajunge la 6 zerouri o inregistrati la o firma de avocatura si deschideti actiune impotriva proprietarului.

Silviu Vasile Dumitrescu
19.07.2014, 01:04:45

Hha... Păi ăştia nu ştiu nici măcar proprietarul, nici partea română, nici măcar cea britanică. Apoi, pentru „nota de plată”, dobânzi, amenzi şi „fel de fel...” trebuie să pleci de la un act iniţial (contract, înţelegere, ceva acolo între părţi) în baza căruia a fost parcată maşina prima dată, dar sunt convins că românaşii servili şi umili, nici aşa ceva nu făcuseră. Mai mult ca sigur că cei de la hotelul ăla doar le-au mulţumit angajaţilor prinţului că i-a băgat în seamă, le-a făcut onoarea să treacă pe la ei...

+1 (1 vot)
Ciprian Svimp
21.07.2014, 16:03:45

Mai exact parcarea de sub intersectia de la Universitate. Hotel Intercontinental. Sunt mai multe astfel de masini abandonate. Merita vizitata parcarea. E super ;)

Modifică Setările