Europa

articolul anterior articolul urmator

Lista militarilor evacuaţi din Azovstal rămâne confidenţială

3
23 May 2022 08:40:29
Autor: Maria Ţaga
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Informaţiile privind numărul şi datele personale ale militarilor ucraineni evacuaţi din Azovstal, pe care Comitetul Internaţional al Crucii Roşii le deţine, vor rămâne confidenţiale şi nu vor fi făcute publice, scrie Ukrinform.

„Această informaţie este confidenţială. Prioritatea noastră este să verificăm condiţiile de detenţie şi tratamentul prizonierilor de război, să prevenim dispariţia acestora şi să menţinem legătura cu familiile lor. Dar nu vom publica liste sau nume ale persoanelor pe care le-am vizitat sau ale celor pe care îi vom vizita în viitor”, a spus purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii, Mirella Hodeib, întrebată câţi militari ucraineni evacuaţi din Azovstal au fost înregistraţi şi dacă listele lor vor fi publicate. 

Soldaţii ucraineni care s-au adăpostit în combinatul Azovstal din Mariupol şi au rezistat asaltului rus aproape două luni au primit ajutor din exterior, a dezvăluit fondatorul batalionului Azov, Andrii Bileţki, într-un interviu pentru presa din Ucraina.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Scârţan.Cu floretă şi toroipan !
23.05.2022, 08:34:48

Este de evitat termenul ,,evacuare'' Fiindca a fost o predare in masa neconditionata. Nu s-a discutat niciun schimb de prizonieri, niciun fel de alta intelegere. Moralul trupelor ucrainene aflate la grea incercare in Donbass a scazut la cote nemaiintlinite. Daca elita armatei s-a predat neconditionat, daca pentru elita armatei nu a intervenit nimeni de la Kiev sa ii scoata din incercuire, ce ar putea sa astepte racanii de rand in caz ca ?! Azovi iau calea Siberiei...Sunt 2743 de prizonieri din AzovStal. Peste 600 sunt din cei cu tatuaje, gen DIvizia SS Galicia, SS Totenkampf, etc, etc...

+2 (4 voturi)
snake
23.05.2022, 09:46:41

in frunte cu denis prokopenko si volina.

0 (2 voturi)
Strong Ukraina
23.05.2022, 10:58:49

Scartan.Cu floreta si toroipan ! STAI CALM O SA VINA SI RANDUL OCUPANTILOR SA SE PREDEA NECONDITIONAT problema e cu cei ce vor dezerta din armata de ocupatie putlerista ?

Modifică Setările