Europa

articolul anterior articolul urmator

Lombardia, declarată „zonă roşie” în urmă cu o săptămână dintr-o eroare. Ce greşeală au comis autorităţile

1
23 Jan 2021 17:51:44
Autor: News.ro
FOTO EPA
FOTO EPA

Lombardia a fost declarată “zonă roşie” dintr-o eroare în urmă cu o săptămână, statisticile regionale fiind greşite, însă un decret guvernamental semnat sâmbătă a rectificat situaţia, relatează AFP.

Regiunile Italiei sunt divizate în prezent în trei tipuri de zone – galbenă, portocalie şi roşie – în funcţie de gravitatea situaţiei epidemiologice locale, însă în fiecare săptămână situaţia este reanalizată de o comisie ştiinţifică.
 
Clasată “zonă roşie” printr-un decret datând de o săptămână, Lombardia va fi începând de duminică “zonă portocalie”.
 
În decret se precizează că guvernul a ţinut cont de  “datele revizuite” cu privire la numărul persoanelor încă  pozitive cu Covid-19 furnizate  retroactiv de Lombardia la 20 ianuarie şi validate vineri.
 
Duminică, va deveni din “zonă roşie” “zonă portocalie” şi Sardinia. În zonele respective, oamenilor le sunt permise deplasările în localităţi fără autorizaţie.
 
În total, vor fi  cu acest statut 14 regiuni.
 
În “zona roşie”, în care se află Sicilia şi Bolzano, populaţia este obligată să stea în case, oamenii putând să îşi părăsească locuinţele doar pentru a merge la serviciu sau din motive de sănătate şi pentru a face cumpărături esenţiale. Sunt deschise doar magazinele cu produse strict necesare.
 
Cinci regiuni mai puţin afectate de pandemiei, clasate în prezent “zone galbene”, între care se numără şi Toscana, şi-au putut redeschide de o săptămână muzeele.
 
Îtalia a înregistrat până acum peste 84.000 de decese cauzate de coronavirus şi 2,4 milioane de cazuri de infectare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Oriana
23.01.2021, 21:03:56

Abuzivii de la Roma aveau alte treburi, cu fotoliile de tinut sub fund - la cadrega, guver in criza, risc sa fie trimisi acasa, noroc de Letizia Moratti ca a facut recurs, daca locomotiva Lombardia nu trage, aia din sud or sa stea cu occhii-n soare, deja nordul e in genunchi economic, dupa atea lockdowns, zona rosie - stai ca e portocalie - ba e galbena, se joaca incapabilii de la Roma ca la alba-neagra.

-6 (6 voturi)
Modifică Setările