Europa

articolul anterior articolul urmator

Londra sancţionează 25 de ruşi şi 20 de saudiţi pentru încălcarea drepturilor omului

1
6 Jul 2020 19:03:13
Autor: Ion Gaidau
O protestatară denunţă sistemul corupt din Rusia, considerându-l vinovat de moartea lui Serghei Magniţki (în imagine) FOTO ibtimes.co.uk
O protestatară denunţă sistemul corupt din Rusia, considerându-l vinovat de moartea lui Serghei Magniţki (în imagine) FOTO ibtimes.co.uk

Regatul Unit a anunţat luni că impune sancţiuni unui număr de 49 de persoane şi organizaţii în cadrul unui mecanism creat recent în scopul de a pedepsi încălcările drepturilor omului, relatează AFP.

Pe această listă neagră apar 25 de ruşi. care sunt acuzaţi de implicare în moartea juristului Seghei Magniţki, decedat în detenţie în 2009.

Pe listă se află, de asemenea, 20 de saudiţi suspectaţi de faptul că au jucat un rol în asasinarea editorialistului Jamal Khashoggi în 2018, la Istanbul, a precizat sursa citată.

Activele deţinute în Marea Britanie de către persoanele şi organizaţiile sancţionate urmează să fie îngheţate, precizează AFP.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Navrapascu Vasile
6.07.2020, 20:16:38

Cotcar de dimensie acest Magnitchii.. Inregistrau companii pe numele handicapatilor din Republica Calmuca ca sa nu plateasca impozite...Complice era si un hot internayional Brauder cu dosar in SUA..cine insa cauta detalii?

-1 (1 vot)