Europa

articolul anterior articolul urmator

Londra îşi detaliază planurile post-Brexit şi lansează o campanie publicitară pentru desprinderea efectivă de UE

7
14 Jul 2020 11:11:27
Autor: News.ro
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Guvernul britanic şi-a prezentat planurile după ieşirea efectivă a Regatului Unit din Uniunea Europeană, la sfârşitul anului, într-un document de 206 pagini care acoperă toate aspectele comerţului cu Uniunea, pentru a le permite întreprinderilor şi privaţilor să se pregătească, indiferent dacă încheie sau nu un acord cu UE cu privire la viitoarea relaţie, relatează AFP.

În paralel cu o vastă campanie publicitară - intitulată „Noul start al Regatului Unit. Haidem” („The UK's new start: let's get going”), Guvernul conservator al lui Boris Johnson a publicat acest document de 206 pagini care acoperă toate aspectele comerţului cu UE, de la importul-exportul de diamante brute la sticlele pentru băuturi.

Documentul confirmă abordarea treptată a Londrei în domeniul controlului la frontieră al bunurilor importate din UE în prima parte a lui 2021.

Controalele vor viza toate bunurile începând din iulie 2021.

Ministrul de stat Michael Gove, însărcinat cu acest dosar, consideră că această publicare reprezintă o ”etapă importantă care le dă întreprinderilor certitudinea şi direcţia de care au nevoie pentru a se pregăti.

„A venit timpul pentru noul nostru start, pentru a îmbrăţişa un nou destin mondial”, a declarat el în Camera Comunelor.

Campania de informare care vizează publicul a început încă de luni în presa britanică.

Turiştilor li se recomandă să-şi facă o asigurare completă şi să verifice dacă se aplică taxe de călătorie în drumul către ţările europene.

Proprietarilor de animale de călătorie li se recomandă să le ducă la veterinar cu patru luni înainte de data plecării.

De la data oficială la care regatul a părăsit Uniunea, la 31 ianuarie, acesta aplică în continuare reglementările europene şi negociază cu Bruxellesul în speranţa unui acord de liber-schimb, însă divergenţele rămân importante între Londra şi Bruxelles.

Guvernul britanic a anunţat duminică o finanţare în valoare de 705 milioane de lire sterliNe (768 de milioane de euro) destinată frontierelor şi promite să le facă, până la orizontul lui 2025, „cele mai eficiente (frontiere) din lume”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Florea Carmen
14.07.2020, 11:51:51

Natie de betivi si pederasi sinistri Vize 100% pentru acesti alcoolici si rasisti Sa ramana cu ciuhabii lor islamizați si africanii aia salbatici .

0 (2 voturi)
Ionel Niculaie
14.07.2020, 12:53:31

Nu înțeleg de unde prigoneala ta împotriva britanicilor? Ai avut o viața grea in Cricklewood?

Florea Carmen
14.07.2020, 13:04:17

Tu esti acolo la spalat vase si blide prin kebaburile alea islamiste .

+1 (1 vot)
Carmic
14.07.2020, 13:04:35

Da, din iulie la anul o sa dea cu capul de tavan, bravo englezilor!, dusul o sa fie extrem de rece. In UE benefiaciati de o pozitie super privilegiata, sa vedem ce-o sa faceti pe propria raspundere!, nu mai e vremea opiului in China sau a piratilor cu protectie regala.

+1 (1 vot)
Florea Carmen
14.07.2020, 15:49:05

Bravo Carmic .

Vezi toate comentariile (7)