Europa

articolul anterior articolul urmator

Lukaşenko închide graniţa cu Ucraina pe motiv că în Belarus intră arme destinate înlăturării sale de la putere

10
3 Jul 2021 15:51:38
Autor: Cristina Ene
Foto Epa Efe
Foto Epa Efe

Preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko a anunţat că a dispus închiderea graniţei cu Ucraina motivând un trafic cu arme în ţară care ar fi finanţat de ţări europene şi SUA în scopul răsturnării regimului său autoritaritarist, relatează BBC.

Preşedintele belarus suşine fără a oferi dovezi că serviciile sale de securitate au descoperut celule teroriste sprijinite extern care acţionează pentru a-l înlătura de la putere.
 
„Au întrecut limita. Nu îi putem ierta”, a spus el într-un discurs ţinut cu ocazia unei ceremonii dedicată aniversării a 30 de ani de independenţă a ţării după prăbuşirea URSS.
 
Lukaşenko a acuzat faptul că Germania, Lituania, Polonia, Ucraina şi SUA sunt responsabile de înarmarea unor celule teroriste în Belarus.
 
„Un volum uriaş de arme trece din Ucraina în Belarus. De aceea am ordonat forţelor de securitate de la frontieră să închidă cu totul graniţa cu Ucraina”, a spus el, precizând că va cere explicaţii Germaniei şi altor ţări în această chestiune.
 
Ucraina a negat interferenţa în afacerile interne ale Belarusului atrăgând atenţia că decizia de a închide frontiera de 1084 kilometri dintre cele două ţări (sud) se va răsfrânge asupra populaţiei.
 
Belarusul se învecinează cu Polonia şi Lituania în vest, cu Letonia în nord şi cu Rusia în est.
 
Relaţiile dintre Belarus şi UE sunt tensionate după deturnarea cursei Ryanair de la Atena la Vilnius sub pretextul unei bombe pentru a-l aresta pe jurnalistul şi disidentul belarus Roman Protasevici, aflat în prezent sub arest la domiciliu după ce şi-a recunoscut public acţiunile îndreptate asupra regimului lui Lukaşenko.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

OmTacut2 มวยโบราณ
3.07.2021, 16:04:21

Probabil ca Roman Protasevici le-a povestit mai multe despre "revoluția colorata" care se pregătea in Belarus.

+3 (7 voturi)
Col. Pafnuti Tiraspolezul
3.07.2021, 17:49:14

Revolutia se pregateste, nu se pregatea! Si nu se pregateste de ziaristi, dar de istoria inplacabila a popoarelor care se ridica inpotriva dictatorilor. In rest, comentariul tau este perfect corect... Pi cuvint iti spun!

-6 (6 voturi)
🇷🇴Mihai din Bucuresti🇷🇺
3.07.2021, 16:06:59

Bravo Tovarase Presedinte Adevarata tara cu adevarati patrioti,BRAVO KGB BELARUS! Belarus are productie propie,produse propri,mare producatoare in toate DOMENIILE,industrie,locuri de munca,suveranitate-independenta pe proprile resurse etc. NOI NICI MACAR TIGARI ROMANESTI NU MAI AVEM ASA MEGA EPAVA AM AJUNS!!!! Nu se compara cu Romania o epava cu UE-USA UE-USA adevarati hoti ai Romaniei de a ajuns tara o ruina,o rugina,distrusa!

-6 (8 voturi)
d. prepeleaque
3.07.2021, 17:39:16

Cine-i bowl asta cu steagurile ? Rau a ajuns kgb-ul daca nici macar un instructaj minim nu le face astora.

0 (2 voturi)
Col. Pafnuti Tiraspolezul
3.07.2021, 17:44:38

Epava ie tara in care traiesti si matali la komrat - vorba aia, o adevarat oaza de bunastare datorita numai si numai Rassieie, n-asha? Gugule, Bearusul are PIB-ul pe locuitor fix jumatate din cel al Romaniei. Iesi dreaqului la lumina din pestera din Komrat, da?

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările