Europa

articolul anterior articolul urmator

Lukaşenko a lăudat acţiunile Forţelor Armate Ucrainiene şi a cerut „învăţarea unei lecţii” de la acestea

28
14 May 2022 03:59:39
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Autoproclamatul preşedinte al Republicii Belarus a remarcat eficacitatea grupurilor mobile ale Forţelor Armate Ucrainiene.

Dictatorul Aleksandr Lukaşenko a lăudat Forţele Armate ale Ucrainei şi a cerut militarilor din Belarus „învăţarea unei lecţii”. Autoproclamatul conducător al Belarusului a fost deosebit de impresionat de operaţiunile eficiente ale grupurilor mobile ale Forţelor Armate Ucrainiene. Lukaşenko a făcut o astfel de declaraţie în timpul unei întâlniri privind ordinul de apărare al Belarusului pentru 2022.

„Încă o dată, mă refer la lecţiile şi experienţa conflictului ucrainean. Aş dori să subliniez că, tancurile noastre T-72 modernizate sunt o armă bună. Dar, aş vrea să mă refer la faptul că armata noastră trebuie să fie mobilă,” a spus Lukaşenko.

La acel moment, autoproclamatul preşedinte al Republicii Belarus a lăudat acţiunile grupurilor mobile ale Forţelor Armate Ucrainiene. Potrivit dictatorului, au dat lovituri rapide unui inamic, mult mai numeros.
„Cele mai eficiente, inclusiv din rândul Forţelor Armate ucrainene, au fost grupurile mobile, care s-au apropiat instantaneu, pe neaşteptate, de inamicul, care le depăşeşte numeric cu mult, şi au dat lovituri puternice”, a continuat Lukaşenko.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Arhanghelul Gabriel
14.05.2022, 06:29:27

Ba te da ma draq asta o sa trimita si trupe in donbas sa lupte cu invadatorii rusi. Defapt cred ca i a mirosit a hoit de putin si incearca sa dreaga busuiocul

+12 (14 voturi)
Vrac
14.05.2022, 07:49:55

Cand un idiot trebuie sa se bage in seama . Cu ce a gresit Putin ca sa fie inconjurat de astfel de oameni ? Sunt tipuri de razboaie diferite ba . Unul se numeste de gherila terorista urbana . Adica niste nazisti ucraineni se duc intr-un oras si trag cu pusca din spatele copiilor de la scoala . Si cu cat esti mai mobil si parcurgi mai multe scoli ai mai mare succes. Doar ca intr-o lume civilizata astfel de nazisti ar fi bombardati imediat de NATO prioritar fata de ISIS . Intr-o lume de animale naziste evident ca vor fi ovationati eroi Azov .

-18 (20 voturi)
freeson freeson4
14.05.2022, 07:54:43

Putin își alege oamenii având drept singur criteriu lungimea limbilor cu care aceștia îl "dezmiardă". 😁

+13 (13 voturi)
Coco
14.05.2022, 08:20:20

Apăruși? Bine, la revedere, adio mai tarziu! Asa sa fie cum spui tu desi minti ca un propagandist rus, ar mai fi tras cu pusca din spatele copiilor de scoala daca nu v-ati fi dus peste ei inventand minciuna cu nazistii? Invadatii cauta metode de supravietuire ca asa-i normal. Nu va credem pentru ca stim cum aruncati moldovenii nemankurtizati prin fantani spunand despre ei tot asa ca-s nazisti. ''E rusine omenirii sa va zica voua oameni''

+11 (11 voturi)
Vrac
14.05.2022, 08:46:12

Coco "ar mai fi tras cu pusca din spatele copiilor de scoala daca nu v-ati fi dus peste ei inventand minciuna cu nazistii?" Mai sunteti si inteligent ! Pai asta e dovada ca sunt nazisti ! Stefan cel Mare cum lupta ? Sau bunicii dumneavoastra in primul razboi mondial can au luptat alaturi de fratii Rusi . V-au luat pe front si v-au zis : Stai aci nepoate ca eu o sa trag cu pusca din spatd ? Sau s-a dus singur pe un camp viran sau in munti singuratici si de acolo a inceput sa traga spre inamicul european ?

-21 (21 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările