Europa

articolul anterior articolul urmator

Mai multe state membre UE condamnă Ungaria din cauza noii legi anti-LGBTQ

15
23 Jun 2021 05:30:43
Autor: Emanuel Neuman
Viktor Orban FOTO EPA-EFE
Viktor Orban FOTO EPA-EFE

13 state membre UE au condamnat, joi, noua lege anti-LGBTQ din Ungaria, care interzice „afişarea şi promovarea homosexualităţii” în rândul persoanelor cu vârste de sub 18 ani, relatează Reuters şi Politico.

Declaraţia a fost semnată de Belgia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Germania, Irlandă, Letonia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Spania şi Suedia şi condamnă amendamentele legislative din Ungaria drept „o formă flagrantă de discriminare bazată pe orientare sexuală, identitate şi expresie de gen”, spunând că „merită să fie condamnată”.

Declaraţia a fost adoptată în timpul unei întâlniri a tuturor statelor UE în Luxemburg pentru examinarea stării în care se află statul de drept în Ungaria, în contextul unor îngrijorări crescânde cu privire la indepedenţa puterii judiciare şi a libertăţii presei.

Ministrul suedez a declarat că legea maghiară este „grotescă”, omologul său olandez a cerut Budapestei să o anuleze, în timp ce şeful diplomaţiei irlandeze a spus că Executivul blocului european ar trebui să dea Ungaria dea în judecată la instanţa superioară a UE.

Austria a afirmat că este greşit ca Ungaria să includă prevederile anti-LGBTQ într-un proiect de lege care penalizează pedofilia.

Sosind marţi la aceeaşi şedinţă, ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, a declarat că legea vizează doar pedofilii.

„Legea îi protejează pe copii prin aceea că afirmă dreptul exclusiv al părinţilor de a-şi educa copiii cu privire la orientarea sexuală până la vârsta de 18 ani. Această lege nu spune nimic despre orientarea sexuală a adulţilor”, a spus el.

Ceilalţi miniştri au vorbit, de asemenea, despre îngrijorările legate de libertatea presei în Ungaria, precum şi despre îngrijorările legate de revizuirea curentă care are loc în justiţia din Polonia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Zev Zevescu
23.06.2021, 06:19:18

N-am nimic cu ei, dar Szijjarto are dreptate, in cazul asta si in general cu privire atat la drepturile cat si la indatoririle parintilor. Atat unele cat si altele sunt erodate de inginerie sociala si PC. Dupa 18 ani fiecare are toata paleta de optiuni, daca alege sa se legebeteasca e optiunea unei persoane considerata legal ca fiind matura.

-6 (12 voturi)
Familie=Tată, mamă, copii
23.06.2021, 07:38:21

In sfarsit, acum arata pe fata faptul ca de fapt scopul lor este de a promova homosexualitatea in randul copiilor! La noi inca o baga pe aia cu fetele gravide de mici, cu cea mai tanara bunica etc, cand de fapt, dandu-si seama ca e destul de greu sa schimbi mentalitatea adultilor, vor sa o modeleze pe a copiilor nostri, prin te miri ce metode, printre care si educatia sexuala. Din ce inteleg eu, daca ar fi sa interpretam , aiuritii astia vor sa lupte impotriva sarcinilor minorelor in felul urmator: 1) Faceti sex de mici (10-11 ani), dar protejati-va. Inteleg ca vrei sa educi anumiti copii din familii nefunctionale, dar ce ai cu copiii mei? De ce vrei sa le deschizi mintea fata de sex de la varsta asta? 2) Faceti sex baiat cu baiat, fata cu fata, ca nu are cum sa iasa copil 3) Masturbati-va Deci….suntem normali?

-1 (9 voturi)
Familie=Tată, mamă, copii
23.06.2021, 07:43:19

Dacă parlamentarii europeni români se vor alătura acestui demers, jur că voi vota AUR la următoarele alegeri

-3 (11 voturi)
inde4.2.3
23.06.2021, 07:49:21

@familion, hai draga nu te mai inflacara asa di tare, sa nu te aprinzi!

-4 (4 voturi)
inde4.2.3
23.06.2021, 07:48:22

Hai sa videm cat de "vertical" ar fi bozg0rii, ca de laudat se lauda ca ingenuncheaza numa de trei ori....sa fiie asta a patra? S-o dus vremurile cand se ascundeau sub fustitza Vienei si faceau pe imperialisti!

-4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările