Europa

articolul anterior articolul urmator

Mailurile private ale şefului Cancelariei premierului polonez se scurg în continuare, după atacul cibernetic provenit din Rusia. Ce conţin acestea

19
18 Jun 2021 21:07:34
Autor: Cristina Ene
Michal Dworczyk Foto arhivă
Michal Dworczyk Foto arhivă

Mailurile private ale ministrului polonez însărcinat cu campania de imunizare şi şeful cancelariei premierului polonez, Michał Dworczyk, sunt publicate în continuare pe Telegram, reţeaua rusă de mesagerie, potrivit Euractiv.

Mailurile conţin informaţii despre pregătiri în vederea unor conferinţe de presă referitoare la înăsprirea restricţiilor anti-pandemie, respectiv despre protestele de anul trecut în legătură cu interzicerea aproape totală a avorturilor.
 
Potrivit unuia dintre emailurile publicate pe Telegram, Dworczyk sfătuieşte împotriva apelului la armată pentru a linişti manifestaţiile femeilor faţă de legislaţia restrictivă antiavort.
 
Investigaţii ale publicaţiilor Onet.pl şi Gazeta Wyborcza sugerează faptul că  la o şedinţă parlamentară secretă în legătură cu atacurile cibernetice asupra conturilor private de mail aparţinând membrilor guvernului polonez, secretarul pentru digitalizare Janusz Cieszyński a spus că hackerii au obţinut acces la nu mai puţin de 4.500 de conturi de mail de pe care au sustras circa 70.000 de emailuri.
 
Atacurile au vizat doar conturile private de mail, doar că mulţi miniştri, funcţionari înalţi şi consilieri ai premierului au comunicat de pe adresele personale şi nu de pe conturile oficiale protejate de serviciile de contrainformaţii.
 
Jarosław Kaczyński , liderul partidului conservator Lege şi Justiţie (PiS) aflat la putere în Polonia, a acuzat Rusia de atacurile cibernetice, miercuri, în cadrul unei dezbateri parlamentare cu uşile închise apreciind că este o acţiune ce face parte din „invazia rusă a Poloniei”.
 
"Analizele serviciilor noastre şi ale serviciilor speciale ale aliaţilor noştri permit să afirmăm fără echivoc că atacul cibernetic a fost întreprins de pe teritoriul Federaţiei Ruse. Responsabili de prim rang, miniştri, deputaţi de diferite orientări politice au fost victime ale acestui atac", a afirmat într-un comunicat Jaroslaw Kaczynski, care este şi vicepremier însărcinat cu probleme de securitate naţională.
 
Polonia acuză Rusia de atac cibernetic „fără precedent”. Mai mulţi oficiali de prim rang, victime ale atacului

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Tomescu Tom
18.06.2021, 21:17:08

Atacul cibernetic ...nu doar provine din Rusia .. Atacul este inițiat chiar de Rusia ! De oameni aflați în slujba guvernului rus ... ... . Că doar nu or fi rușii proști să lase grupările de hackeri să zburde prin internetul rusesc .. fără ca autoritățile competente să nu știe .. :))))) Practic atacurile astea sunt un fel de declarații de război .... Cibernetic !

-2 (16 voturi)
m wakki
18.06.2021, 21:26:38

ei și ? ce mare scofală au obținut ? ce e așa de grozav sau special în emailurile alea ? PIS sunt catolici și de dreapta, orientarea lor se cunoaște, nu e nimic ce nu se știa deja

+5 (15 voturi)
Paloma
18.06.2021, 22:06:36

Cand US doarme, soarecii joaca pe masa !!!

-6 (10 voturi)
Zadarnic
18.06.2021, 22:35:44

Biden a transmis un mesaj puternic Poloniei : Sunteti pe cont propriu daca nu platiti mai mult

-4 (6 voturi)
nae
18.06.2021, 22:48:20

Dar faptul că miniștri au folosit conturile personale pentru a transmite informații oficiale, asta nu s-a discutat în ședința secretà a guvernului polonez ? La alegerea lu' Trump, madam Clinton avea o mare bubă în cap pe motivul ăsta cu mailurile personale .

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările