Europa

articolul anterior articolul urmator

Manifestaţie la Madrid împotriva unui proiect de lege vizând o reformare a avortului

6
26 Jun 2022 18:51:34
Autor: News.ro
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Aproximativ 200 de reprezentanţi ai unor organizaţii civile şi aproximativ 6.000 de persoane care se opun între alte avortului au manifestat duminică, la Madrid, sub sloganul ”Viaţa ne este în joc”, relatează RFI.

Este vorba despre asociaţii împotriva avortului şi eutanasiei sau creştine care apără familia heterosexuală.

Un proiect de reformă, aflat în examinare, care prevede ca avortul să fie autorizat de la vârsta de 16 ani, fără consimţământul părinţilor, se află în centrul unor critici puternice.

”În numele adevărului şi naturii umane, să apărăm viaţa”, scria pe o pancartă purtată în fruntea coloanei.

Această manifestaţie, organizată de comunităţi catolice, cu un aer de sărbătoare, se opune atât proiectului cu privire la avort pe care Guvernul spaniol intenţionează să-l adopte în curând, cât şi tuturor legilor cu privire la societate, în general, adoptate de către Executivul socialistului Pedro Sanchez.

La manifestaţie participau membri ai Partidului Popular (PP), dar şi mulţi tineri.

”Noi, ceilalţi tineri, apărăm vaţa şi o societate care susţine viaţa şi dreptul la maternitate”, declară un tânăr, Juan, în vţrstă de 23 de ani.

Acest marş este o ocazie de revendicare a unor valori creştine, declară o bunică din Madrid, Maria, însoţită de şase nepoţi.

”Ei au adoptat legi care sunt împotriva vieţii, susţinând o filosofie a vieţii care distruge nucleul familiei. De aceea sunt aici, pentru a protesta faţă toate aceste lucruri”, declară ea.

Manifestanţi purtau pancarte care salută hotărârea Curţii Supreme a Statelor Unite de a declara avortul neconstituţional.

Colectivul catolic de extremă dreapta HazteOir (Fă-te auzit) consideră că acesta este modelul de urmat.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Tanj
26.06.2022, 19:21:19

Se pare ca la Madrid se aduna NATO , nu e niciun avort . Manifestantii striga : Porcii NATO cheltuiesc bani pe arme in timp ce lumea moare de foame si inflatie !

-3 (3 voturi)
https://brave.com/
26.06.2022, 19:41:25

"asociaţii [...]creştine care apără familia heterosexuală." Deuteronom 22:20-21: "Dar dacă faptul este adevărat, dacă fata nu s-a găsit fecioară, să scoată pe fată la uşa casei tatălui ei, să fie ucisă cu pietre de oamenii din cetate şi să moară" Corinteni 14:34-35: "Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea. 35 Dacă voiesc să capete învăţătură asupra unui lucru, să întrebe pe bărbaţii lor acasă, căci este ruşine pentru o femeie să vorbească în biserică." " Corinteni 11:2-10: "În adevăr, nu bărbatul a fost luat din femeie, ci femeia din bărbat, şi nu bărbatul a fost făcut pentru femeie, ci femeia pentru bărbat. De aceea, femeia, din pricina îngerilor, trebuie să aibă pe cap un semn al stăpânirii ei."

0 (2 voturi)
Tanj
26.06.2022, 20:07:32

Problema e ca nu sunt avortate femeiele ! Sunt avortati copii

-1 (1 vot)
https://brave.com/
26.06.2022, 20:11:01

2 Imparati 2:24: "El (Ilie) s-a întors să-i privească şi i-a blestemat în Numele Domnului. Atunci au ieşit doi urşi din pădure şi au sfâşiat patruzeci şi doi dintre aceşti copii."

0 (2 voturi)
Tanj
26.06.2022, 20:22:12

"El (Ilie)" Elisei . Iar acei copii au ras de el pe motiv ca era chel si se chinuia sa urce pe carare . E ceea ce au descoperit americanii !!! Stiu asta pentru ca si in Romania a aparut o chestie care se numeste Roast ! Si e catalogata ca gluma !!!! La noi neas era foarte cnoscuta cea inventata de unu Huidu care o numea Cronica Carcotasilor ! Inainte de a lua in brate un copac ! Si apoi de a ucide cu masina .

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările