Europa

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Muncii din Marea Britanie le propune pensionarilor să returneze ajutoarele sociale „dacă nu au nevoie“ de ele

0
29 Apr 2013 00:07:04
Autor: Iulia Marin
Ministrul le recomandă pensionarilor să înapoieze ajutoarele sociale FOTO Reuters
Ministrul le recomandă pensionarilor să înapoieze ajutoarele sociale FOTO Reuters

Un ministru conservator din Marea Britanie le-a recomandat duminică pensionarilor înstăriţi să „returneze“ statului ajutoarele sociale, dacă nu au nevoie de acestea.

 

Potrivit agenţiei France Presse, pensionarii britanici primesc ajutoare din partea statului pentru a plăti căldura, beneficiază de transport public gratuit şi sunt scutiţi de taxele radio-TV, indiferent de venituri.

Ministrul Muncii, Ian Duncan Smith, crede aşadar că pensionarii ar trebui să renunţe din proprie iniţiativă la aceste ajutoare.

„Decizia le aparţine, însă pensionarii pot, dacă nu au nevoie, să returneze aceşti bani“, a declarat el, într-un interviu acordat publicaţiei „Sunday Telegraph“, fără a preciza totuşi modalitatea prin care pensionarii pot face acest lucru.

Într-un articol apărut în ediţia electronică a cotidianului „The Guardian“ se arată că apelul făcut de Smith vine cu o zi înaintea adoptării unui proiect menit să reformeze sistemul de ajutoare sociale, prin care guvernanţii să se asigure că nimeni nu trăieşte exclusiv din ajutoarele venite de la stat, fără a încerca să îşi caute un loc de muncă. 

Totodată, membrii Guvernului doresc ca reforma să includă asumarea unui angajament, de către cetăţeni, potrivit căruia aceştia sunt apţi de muncă şi caută să se angajeze, participând la interviuri, de exemplu. În caz contrar, riscă să piardă ajutoarele sociale.

„Oamenii vor şti din prima zi ce se aşteaptă de la ei. Vor avea o foaie de hârtie care este contractul. Vrem să le spunem oamenilor: «Ceri ajutor de şomaj, dar practic lucrezi pentru stat: munceşti să îţi găseşti o slujbă. Asta e munca ta de acum încolo : să găseşti un serviciu» “, a explicat Duncan Smith.

Ministrul Muncii s-a mai făcut remarcat de curând, când i-a spus unui jurnalist, în legătură cu propunerile privind o reformă guvernamentală a sistemului de ajutoare sociale, că poate trăi cu 53 de lire sterline pe săptămână dacă este constrâns.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările