Europa

articolul anterior articolul urmator

Marea Britanie extinde măsurile împotriva imigranţilor

2
9 Apr 2014 21:00:27
Autor: Bianca Andrieş
Imigranţi din Marea Britanie. FOTO Reuters
Imigranţi din Marea Britanie. FOTO Reuters

Marea Britanie a anunţat noi restricţii privind dreptul lucrătorilor din UE la ajutoare sociale, începând cu luna iulie, în contextul unei campanii extinse împotriva imigraţionismului, curent alimentat de aversiunea britanicilor faţă de UE şi de pierderea în sondaje a partidului de guvernământ.

Guvernul britanic a decis marţi ca imigranţii din UE care vor sosi în Regat în căutarea unul loc de muncă trebuie să aştepte rei luni înainte de a avea acces la servicii de asistenţă socială pentru copii lor, începând din iulie. De asemenea, imigranţii străini sunt nevoiţi să aştepte aceeaşi perioadă de timp pentru a beneficia de ajutorul de şomaj, măsură introdusă la începutul acestui an după ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii.

În plus, solicitanţii nu vor mai avea acces la servicii de traducere, drept asigurat automat până în prezent, şi vor fi sancţionaţi în cazul în care nu cunosc limba engleză suficient de bine. Acestora le va fi testat nivelul englezei vorbite şi li se va cere să-şi îmbunătăţească cunoştinţele în cazul în care le este afectată căutarea unui loc de muncă.

Solicitanţii al căror nivel al englezei vorbite este evaluat drept slab, vor fi nevoiţi să participe la cursuri de formare şi se aşteaptă ca ei să înregistreze progrese în decurs de şase luni. Cei consideraţi vulnerabili şi având nevoie de susţinere vor avea acces în continuare la servicii de interpretare de rutină.

Executivul britanic a subliniat că aceste măsuri au rolul de a promova „un sistem credibil, corect şi transparent care să ajute persoane care se deplasează în UE să muncească şi să susţină în mod egal atât imigranţii, cât şi non-imigranţii”.

Nu poate fi ignorat însă faptul că sondajele de opinie reflectă o îngrijorare crescândă în rândul cetăţenilor britanici, referitoare la nivelul imigraţiei în Regat. Acest fapt se traduce şi prin avans electoral în rândul formaţiunilor politice eurosceptice.

Situaţia actuală este favorabilă mai ales Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP), recunoscut pentru criticile dure la adresa Uniunii Europene şi pentru opoziţia faţă de „imigraţia cu uşile deschise”. O mare parte din simpatizanţii UKIP au renunţat la susţinerea Partidului Conservator, condus de premierul David Cameron.

Astfel, tonul ferm al prim-ministrului britanic este menit să readucă în tabăra susţinătorilor electoratul pierdut în favoarea UKIP, partid care are şanse reale la primul sau al doilea loc în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European programate luna viitoare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Orest Bujor
9.04.2014, 23:27:48

ce tot spunem o gramada de cetateni, BRITANIA, : 1. NICI IN UE CU MONEDA (ADICA ISI PASTREAZA LIRA STERLNA SI FIIND SINGURA TARA DIN UE PENTRU CARE SE TIPARESC DOLARI SUA, 100MLD ANUAL, GRATIS) DAR, CU VETO DECISIV IN UE IN ORICE DECIZIE (PARCA AR FI IN AGA, FARA SA FII ACTIONAR) 2. NICI IN UE, (CAND VORBIM DE POLITICA ACCEPATRII EMIGRANTILOR DIN TARILE UE), DAR CU UE CAND VINE VORBA DE A EXPORTA "MUNCA" BRITANICILOR IN SPATII ALE ALTOR TARI UE (GEN FREGATELE RUGINITE LA PRET BETON VANDUTE ROMANIEI) 3.SINGURA TARA DIN UE CU ARMATA LA NIVEL MONDIAL, DAR CARE DECIDE CA NICI O ALTA TARA DIN UE SA NU AIBA O ARMATA PUTERNICA MACAR SA ISI ATECE VECINII (EX, FRANTA PE SPANIA SAU GERMANIA) CAM ASTIA SE BAT DE 1000 DE ANI CU SLAVII, ASTIA CARE AU CREAT COCOSUL MONDIAL, POLITIA MONDIALA, JUSTITIA MONDIALA, CEA MAI SI UNICA ADICA SUA, ADICA BRITANIA SUB FORMA MODERNA.

+2 (4 voturi)
Utilizator Adevărul
10.04.2014, 08:37:14

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările