Europa

articolul anterior articolul urmator

Marea Britanie înfiinţează o unitate specială pentru combaterea „ştirilor false“

10
24 Jan 2018 10:26:42
Autor: Viorica Marin

Guvernul britanic a decis să creeze o nouă unitate pentru a combate „ştirile false” (fake news) şi pentru a încerca să descurajeze campaniile de dezinformare ale altor state, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al premierului Theresa May.

"Trăim într-o epocă a ştirilor false şi a relatărilor divergente", a declarat presei purtătorul de cuvânt.
 
"Guvernul va răspunde cu o utilizare mai bună şi mai intensă a comunicaţiilor de securitate naţională pentru a combate aceste provocări complexe interconectate", a adăugat el.
 
Anunţul a fost făcut după o reuniune a Consiliului Naţional de Securitate, din care fac parte miniştri şi oficiali din domeniul securităţii şi care a aprobat rezultatele preliminare ale unei analize ample privind capacitatea Marii Britanii de a răspunde la toate tipurile de ameninţări.
 
"Vom porni de la capacităţile existente prin crearea unei unităţi speciale privind comunicaţiile de securitate naţională. Aceasta va avea ca sarcină combaterea dezinformării din partea unor actori statali şi a altor tipuri de actori. Îi va descuraja în mod mai sistematic pe adversarii noştri şi ne va ajuta să facem faţă priorităţilor noastre de securitate naţională", a mai spus purtătorul de cuvânt.
 
El nu a oferit detalii despre cum va funcţiona această unitate şi despre locul unde îşi va avea sediul.
 
Theresa May a acuzat Rusia de amestec în alegeri şi presa rusă de răspândirea de ştiri false, în tentativa de a submina instituţii occidentale. Rusia neagă acuzaţiile că s-ar fi implicat în scrutine din alte ţări, cum a fost referendumul din iunie 2016 din Marea Britanie privind Brexit-ul şi alegerile prezidenţiale din americane din acelaşi an.
 
Rusia neagă acuzaţiile că s-ar fi implicat în scrutine din alte ţări, cum a fost referendumul din iunie 2016 din Marea Britanie privind Brexit-ul şi alegerile prezidenţiale din SUA din acelaşi an. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

freeson freeson4
24.01.2018, 10:35:40

Rusia se implică nu numai în scrutinuri. Să ne amintim ce vuiet propagandistic au făcut rușii nu numai la noi în țară împotriva freaking-ului, pe vremea când barilul de petrol depășise cu mult 100 de dolari.

-5 (5 voturi)
SpAwN 《♤♡♢♧》
24.01.2018, 11:42:48

De fapt rușii nu au făcut altceva decât să copieze sistemul creat și patentat de marile companii de presă din lume. Să nu uităm cum ne-au trombonit ani de zile alde CNN și BBC cu rachetele nucleare ale lui Saddam când colo amărâtul nu avea nimic în afară de niște kalasnicoave... Cu alte cuvinte cei care acum se oftică pe dezinformarea rusă sunt ofensați doar pentru că rușii le-au ciordit sistemul...😁😂😃

+3 (5 voturi)
jorj eritreea
24.01.2018, 12:08:57

freesonele, Freak esti dumneata amice!!! Chestia aia la care atit de intelectual ai vrut sa faci referire se numeste ...frackink ...got it, buddy!? Fracking not freaking!!!

+3 (3 voturi)
Goicea Niculae
24.01.2018, 11:10:41

De fapt guvernul englez dorește sa creeze un “Departament al adevărului” Orwellian pentru implementarea minciunii oficiale. Cetățeanul de rând ,nu va mai avea voie si nici acces direct la informația generală ,ci doar la informația creată și manipulata pentru a spala creierele britonilor pana la topirea lor totala.

+5 (5 voturi)
IonIon Codreanu
24.01.2018, 11:27:17

Cred că orice stat ar trebui să aibă un așa departament, care să demonteze știrile false! Nu interzicerea publicațiilor care le vehiculează este calea bună, deoarece asta le victimizează și le ADAUGĂ credibilitate. Demontarea lor cu argumente solide, evidente, ridiculizează pe cei ce le comportă și îi îndepărtează pe consumatorii de știri ieșite din comun.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările