Europa

articolul anterior articolul urmator

Marea Britanie intenţionează să relaxeze barierele comerciale cu UE

6
7 Mar 2021 15:22:26
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Guvernul britanic intenţionează să relaxeze restricţiile vamale post-Brexit asupra importurilor de alimente  şi de bunuri esenţiale din Uniunea Europeană (UE) pentru a evita repetarea situaţiilor de penurii, transmite The Guardian.

Guvernul britanic are în vedere să relaxeze controalele asupra importurilor începând cu 1 aprilie şi să renunţe la măsura de înăsprire a controalelor, care ar fi inclus inspecţii fizice începând din 1 iulie.

Astfel, importurile de alimente din UE ar putea intra în Marea Britanie fără prea multe verificări, notează The Guardian.

Potrivit sursei citate, exportatorii britanici au fost puternic afectaţi de noile reguli şi reglementări de la graniţă după intrarea în vigoare oficială a Brexitului, la 1 ianuarie 2021, unii ajungând chiar la concluzia că există costuri mult prea mari pentru comerţul cu UE. Acum Guvernul britanic are motive să se teamă că aceeaşi situaţie va fi valabilă şi pentru exportatorii europeni de alimente spre Marea Britanie, iar întârzierea acestor exporturi ar însemna un dezastru pentru piaţa britanică.

Pentru a da companiilor timp să se adapteze la noile reguli, Guvernul britanic a decis ca importurile din UE să funcţioneze cu mai puţine reguli până pe 1 aprilie. De la acea dată, însă, pe baza noilor planuri, toate produsele de origine animală precum carnea, lactatele sau mierea, vor putea intra în Marea Britanie doar după ce a fost făcută o documentaţie riguroasă, care va include certificate veterinare, acolo unde este necesar, precizează The Guardian, citat de Digi24.ro.

În plus, planurile care includeau, de la 1 iulie, verificări fizice ale produselor şi declaraţii vamale pentru ca acestea să poată intra în ţară au fost date peste cap de efectele Brexitului, iar Guvernul britanic are în vedere să renunţe la o parte dintre ele de teama de a nu ajunge ca rafturile magazinelor să fie goale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Marian Gheorghe
7.03.2021, 16:02:54

astia sunt vicleni, nu stii niciodata ce vor face cu adevarat. Iuteala de mana si nebagarea de seama sunt la loc de cinste in Anglia

-6 (12 voturi)
Englezu Claudvikus
7.03.2021, 17:35:07

O natie de alcoolici si betivi rasisti si xenofobi ordinari . Cea mai rasista natie din lume si hidoasa pe deasupra .

-3 (9 voturi)
borris borris
7.03.2021, 17:12:01

Perfidul Albion a descoperit, cu surprindere, ca Brexitul nu tine de foame... Europa ar trebui sa-i arda bine la buzunare pe dobitoci.

+3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
7.03.2021, 17:32:56

Comentariu considerat abuziv.

Ion Ionescu
7.03.2021, 18:09:23

(Daca ati mai citit postarea atunci, va rog sa o ignorati) In cartea ‚Biblia Dezgropata’, savantii israelieni ISRAEL FINKELSTEIN și NEIL ASHER SILBERMAN au stabilit (cu dovezi incontestabile, stiitifice) că biblia evreilor (Tora) este falsă, faptele descrise în Tora nu au susținere științifică, iar personajele principale Noe, Moise, Avram etc sunt fictive. Teoriile pe care Finkelstein și Silberman le prezintă în cartea lor relevă că: -Israelienii nu au fost niciodată în Egipt, nu au rătăcit prin deșert, NU au cucerit țara [Canaan] într-o campanie militară și NU au lăsat-o moștenire celor douăsprezece triburi ale lui Israel. Prin urmare Exodul NU a existat. -Regatul unit al lui David și Solomon, descris fals în Biblie ca fiind putere regională, era cel mult un MIC regat tribal. -Ierusalimul a fost doar un mic oraș de văcari, fără importantă economică, culturala sau militară și NU capitala glorioasă a unui imperiu." Vă rog să rețineți că -mesajul cărții celor doi savanți israelieni NU este de factură atee, NU contestă existența lui Dumnezeu, ci dimpotrivă! -mesajul cărții Biblia Dezgropată NU este unul anti-creștin, cei doi autori NU contestă Cuvântul Noului Testament. De fapt orice cercetare, a oricărui savant nu poate decât să confirme Cuvântul Noului Testament. -Mesajul cărții NU este unul antisemit. Cei doi autori sunt iubiți și idolatrizați în Israel. Nici nu se putea altfel pentru că marea majoritate a israelienilor este formată din oameni inteligenți, educați, cu vastă cultură generală ce iubesc știința și adevărul științific. Nu degeaba peste 50% din laureații Nobel sunt evrei. *** Cartea poate fi comandata si din Romania (doar in limba engleza), la preturi incepand cu 60 lei. Link Wikipedia ro.wikipedia.org/wiki/Biblia_dezgropată

-7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările