Europa

articolul anterior articolul urmator

Marea Britanie introduce România pe „lista verde”. Românii nu vor mai intra în carantină odată ajunşi în UK

0
5 Aug 2021 13:40:01
Autor: Cristina Morozan
Guvernul de la Londra a anunţat că noua listă va fi în vigoare din 8 august. Foto: shutterstock
Guvernul de la Londra a anunţat că noua listă va fi în vigoare din 8 august. Foto: shutterstock

România va intra pe "lista verde" a Marii Britanii începând de duminică, 8 august, de la ora 04:00 ora Angliei.  Alături de ţara noastră, şi Austria, Germania, Slovacia, Slovenia, Letonia şi Norvegia vor intra pe "lista verde", se precizează în comunicatul autorităţilor britanice. Călătorii care vor veni din aceste state nu vor mai intra în carantină.

Tot din 8 august, Bahreinul, India, Qatarul şi Emiratele Arabe Unite vor trece de pe "lista roşie" pe "lista portocalie" a autorităţilor britanice, iar călătorilor complet vaccinaţi din Franţa li se vor aplica aceleaşi reguli ca acelora cu "schema completă" de pe lista portocalie, adică nu vor mai fi nevoiţi să se carantineze, potrivit Digi 24.
 
Totodată, Georgia, La Réunion, Mayotte şi Mexicul trec pe "lista roşie". 
 
Guvernul va continua să urmărească datele privind toate statele şi nu va ezita să treacă la acţiune când în situaţia epidemiologică dintr-o ţară apar modificări, conform sursei citate.
 
"Ne-am angajat să deschidem călătoriile internaţionale în siguranţă, profitând de avantajele pe care le-am obţinut prin intermediul programului nostru de vaccinare de succes, ajutând la conectarea familiilor, prietenilor şi afacerilor din întreaga lume”, a declarat secretarul britanic pentru transporturi, Grant Shapps.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările