Europa

articolul anterior articolul urmator

Marea Britanie: Ministerul de Finanţe vrea să protejeze companiile strategice

2
25 May 2020 12:08:56
Autor: Ion Gaidau
Londra văzută de sus FOTO Tavi Herţa
Londra văzută de sus FOTO Tavi Herţa

În contextul crizei economice provocate de epidemia de coronavirus, ministrul britanic de Finanţe Rishi Sunak a autorizat un plan de salvare destinat protejării întreprinderilor considerate strategice, a anunţat duminică Financial Times, potrivit Reuters.

Trezoreria britanică a anunţat la rândul ei pentru Reuters că este pregătită să investească în „ultimă instanţă” pentru a ajuta aceste întreprinderi, a căror prăbuşire ar putea „dăuna în mod disproporţionat economiei”.

„În caz de circumstanţe excepţionale, în timp ce o companie viabilă şi-a epuizat toate opţiunile şi o eventuală prăbuşire a sa ar dăuna în mod disproporţionat economiei, noi am putea lua în calcul o susţinere de ultimă instanţă”, a declarat prin-email o purtătoare de cuvânt a Trezoreriei.

În cadrul planului de salvare, denumit „Project Birch”, scrie Financial Times, ministrul de Finanţe a sporit capacitatea Trezoreriei în a gestiona operaţiunile de salvare a companiilor „viabile” care au utilizat toate celelalte opţiuni, inclusiv programele de împrumuturi guvernamentale.

Potrivit sursei citate, statul ar putea dobândi participări în întreprinderi cruciale care se confruntă cu dificultăţi financiare severe. FT precizează totuşi că Trezoreria ar prefera mai degrabă să acorde extinderi pentru împrumuturi.

Măsurile de susţinere ar putea viza toate sectoarele economiei. Companii aeriene sunt printre cele mai afectate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
25.05.2020, 12:34:12

"operaţiunile de salvare a companiilor „viabile”". Probabil ca suma totala acordata va fi de nivelul PIB-ului Romaniei. Dar ar fi interesant cine sunt investitorii principali ai firmelor. Anglia a devenit "spalatoria de bani a miliardarilor rusi". Iar lista investitorilor straini ar arata cam asa: Cont PBQWW. nr. 05622000 Sofitel Bank- Grand Cayman Island, cont OSKLCFH. nr. 541236 Macro Bank - Grand Cayman Island...

+1 (1 vot)
CARMEN FlOREA
25.05.2020, 16:55:09

Anglia este ca o spalatorie de bani dar in schimb este un imens shit hole ca sa lucezi si sa traiesti acolo printre africacani salbatici , indieni ,pakistanezi islamizati , jamaicani , nepalezi sri lankezi si alte populatii din lumea a -3 a acoloo in ,,Marea Britanie ,, cae dupa brexit incepand de la anul va fi MICA BRITANIE ca se vor dezmembra la propriu . Ma mir ca nu au aparut frustratii aia lingai de Cloudvick si Iulian lupsa sa ne spuna si noua ce si cum defapt nimic despre tot si toate .

+1 (1 vot)