Europa

articolul anterior articolul urmator

Marea Britanie pregăteşte planuri de suplimentare a transporturilor pentru aprovizionarea în cazul Brexitului fără acord

0
27 Jun 2019 09:49:31
Autor: News.ro
Data retragerii Marii Britanii din UE se apropie
Data retragerii Marii Britanii din UE se apropie

Guvernul britanic pregăteşte planuri de suplimentare a curselor charter de avioane şi feriboturi, pentru a asigura aprovizionarea cu produse esenţiale, cum ar fi medicamentele, în eventualitatea în care nu va reuşi să încheie un acord comercial înainte de ieşirea ţării din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

Şeful de Cabinet al premierului britanic Theresa May, David Lidington, a anunţat marţi că Departamentul pentru Transporturi coordonează o abordare trans-guvernamentală pentru a se asigura că miniştrii au capacitatea de a menţine aprovizionarea cu produse esenţiale în cazul Brexitului fără acord.

Cu numai patru luni înainte de termenul la care Marea Britanie ar trebui să iasă din UE, riscul unui Brexit fără acord este în creştere, principalul candidat la postul de premier, Boris Johnson, afirmând că doreşte ca Brexitul să aibă loc fără acord.

”Garantarea aprovizionării cu bunuri esenţiale, din ”categoria 1”, între care medicamente, produse medicale, medicamente veterinare şi produse chimice, rămâne un element major al planului de rezervă al guvernului. Guvernul ia măsuri pentru a asigura capacitatea de transport al mărfurilor pentru aprovizionarea cu aceste bunuri, î eventualitatea unui scenariu fără acord”, a afirmat Lidington într-un comunicat.

Ministerul britanic al Transporturilor a fost ridiculizat la începutul acestui an după ce a înregistrat pierderi de până la 50 de miliarde de lire sterline (63 milioane dolari) pentru anularea unor contracte de suplimentare a curselor charter de feriboturi pentru aducerea de produse esenţiale în eventualitatea unui Brexit fără acord.

Decizia de a încheia contractele a fost un motiv de stinghereală politică, după ce a reieşit că guvernul a atribuit un contract de 14 milioane de lire pentru feriboturi unei companii care nu deţinea feriboturi şi a publicat termeni şi condiţii pe site-ul său care erau ale unei companii de catering pentru mâncare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii