Marea Britanie recheamă în spitale 65.000 de doctori şi asistente. Johnson: Putem inversa tendinţa de creştere în 12 săptămâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conferinţă de presă coronavirus Boris Johnson 19 martie 2020 FOTO EPA-EFE
Conferinţă de presă coronavirus Boris Johnson 19 martie 2020 FOTO EPA-EFE

Institutele Naţionale de Sănătate din Marea Britanie au rechemat în spitale peste 65.000 de doctori şi asistente pensionare pentru a se alătura eforturilor de combatere a epidemiei de coronavirus. Premierul Boris Johnson a transmis că Regatul Unit poate ”inversa tendinţa de creştere în 12 săptămâni, cu condiţia respectării recomandărilor autorităţilor de limitare a contactelor sociale.

Institutele Naţionale de Sănătate din Marea Britanie au rechemat în spitale peste 65.000 de doctori şi asistente pensionare pentru a se alătura eforturilor de combatere a epidemiei de coronavirus. Oficiali înalţi din sănătate au declarat că este nevoie de ajutorul foştilor angajaţi pentru gestionarea pacienţilor, în contextul în care este aşteptat ca numărul pacienţilor să crească. 

Personalul medical care a ieşit la pensie în ultimii trei ani este rechemat în sistem pentru a se alătura luptei contra „celei mai mari ameninţări la adresa sănătăţii globale din istorie”. Cei care acceptă să revină vor fi reevaluaţi pentru a stabili cum pot contribui mai bine la eforturile de combatere a pandemiei.

Stephen Powis, directorul medical al NHS a subliniat că cei care se întorc „vor face o diferenţă mai mult decât oricând – nu doar în ceea ce priveşte pacienţii, ci şi colegii şi comunitatea mai largă”.

Persoanele în vârstă sau cu probleme de sănătate au primit recomandarea să reducă la minim contactele sociale timp de trei luni.

Ministrul Sănătăţii  Matt Hancock a solicitat să fie grăbită achiziţia şi livrarea de echipamente de protecţie pentru personalul medical din linia întâi după ce doctorii s-au plâns că riscă să se îmbolnăvească, întrucât acestea se epuizează sau sunt deja epuizate.

De asemenea, guvernul a asIgurat asistenţii sociali că vor primi echipamentele de protecţie necesare.

1.400 de companii au răspuns apelului guvernului pentru producerea de ventilatoare, între care şi Formula 1.

Guvernul a achziţionat un test care poate detecta dacă cineva a avut virusul şi a dezvoltat imunitate la el. Marea Britanie întenţionează să-şi mărească capacitatea de testare la 25.000 de teste zilnic, în patru săptămâni.

”Putem inversa tendinţa în 12 săptămâni”, a apreciat şeful Guvernului joi seara, potrivit news.ro.

Regatul Unit recomandă evitarea adunărilor şi munca de acasă, însă fără să recurgă în acest stadiu la măsuri constrângătoare. Şcolile urmează să fie închise vineri.

Fără să respingă ferm măsuri mai stricte vizând populaţia, în contextul accelerării răspândirii virusului, mai ales la Londra, Boris Johnson mizează şi pe progrese ştiinţifice în dezvoltarea unui tratament.

”Progresăm enorm în cunoaşterea genetică a nucleului virusului” şi în cercetarea cu privire la tratamente eficiente, a subliniat el.

Teste în acest sens au început joi asupra unui pacient britanic afectat de boala covid-19, a anunţat el, precizând că cercetătorii britanici speră să înceapă teste în vederea dezvoltării unui vaccin ”în lunile următoare”.

Statele Unite au început deja teste clinice, au anunţat luni autorităţile sanitare americane.

Regatul Unit nu testează în mod sistematic, pentru moment, toţi bolnavii şi se concentrează asupra celor mai grave cazuri, în pofida recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănărăţii (OMS).

Potrivit lui Boris Johnson, discuţii sunt în curs în vederea cumpărării ”a sute de mii de teste” în vederea identificării persoanelor care au fost atinse de boală şi s-au vindecat, ceea ce ar putea, în opinia sa, ”schimba situaţia”.

155 de persoane au murit din cauza infecţiei cu coronavirus în Marea Britanie. 3.269 de persoane s-au îmbolnăvit până acum.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite