Europa

articolul anterior articolul urmator

Marea Britanie riscă un al doilea val COVID-19 de două ori mai virulent, în septembrie, când încep şcolile

6
4 Aug 2020 16:22:08
Autor: News.ro
Premierul britanic Boris Johnson alături de doi elevi
Premierul britanic Boris Johnson alături de doi elevi

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un al doilea val - de două ori mai virulent - al epidemiei covid-19, în cazul în care îşi deschide şcolile fără să implementeze mai înainte un sistem eficient care să permită testarea şi urmărirea persoanelor contaminate cu noul coronavirus, relevă un studiu publicat marţi, relatează Reuters.

Cercetători de la University College London şi de la London School of Hygiene and Tropical Medicine au efectuat un studiu care permite să se modelizeze impactul redeschiderii şcolilor în totalitate sau parţial.
 Ei conchid că o reapariţie a epidemiei covid-19 ar putea fi evitată în cazul în care 75% dintre persoanele care prezintă simptome sunt identificate şi testate şi în cazul în care se cunosc 68% dintre contactele lor cunoscute sau dacă sunt descoprite 87% dintre persoanele care prezintă simptome, iar 40% dintre contactele lor sunt testate.
 
”Fără un sistem suficient de important de testare, urmărire şi izolare, redeschiderea şcolilor împreună cu redeschiderea economiei ar putea, indiferent de scenariu, să antreneze un al doilea val covid-19”, scriu autorii studiului, publicat în revista The Lancet Child and Adolescent Health.
 
”Rezultatele noastre modelizate sugerează că redeschiderea totală a şcolilor în septembrie 2020 fără o strategie eficientă te testare, urmărire şi izolare va conduce la un nivel de reproducere a virusului de peste 1 şi la un al doilea val de infecţii (...), care va de 2,0 până la 2,3 ori mai important ca primul”, avertizează cercetătorii.
 
Jasmina Panovska-Griffiths, principala autoare a studiului, subliniază că actualul sistem permite identificarea a aproximativ 50% dintre contactele persoanelor diagnosticate pozitive cu covid-19.
 
Şcolile britanice au fost închise în martie, în urma impunerii izolării şi au fost redeschise parţial în iunie, pentru un număr restrâns de elevi.
 
Guvernul lui Boris Johnson a anunţat, cu toate acestea, redeschiderea în septembrie a tuturor şcolilor.
 
Johnson consideră că redeschiderea tuturor şcolilor britanice este oprioritate naţională.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

DoaroOpinie!
4.08.2020, 17:23:18

Absolut normal, asa se intimpla in tarile primitive, lipsite de organizare si fara un sistem sanitar macar de baza!

0 (2 voturi)
Navrapascu Vasile
4.08.2020, 21:45:38

Opinie Tin minte ca ei in general negau aceasta maladie....acum sunt mai destepti ...dar tot raman cu ideea ca turnurile 5G raspandesc virusul!!!???..mori de ras nu alta...

Silviu Vasile Dumitrescu
4.08.2020, 22:22:56

„Țările primitive...” Cât de jos scade nivelul secțiunilor de comentarii mass-media. La fel ca social-media de altfel. Poate fi și o campanie orchestrată, coordonată, a unor grupuri de interese, de a prelua sub control comunicarea în spațiul virtual și a o face bătaie de joc. Marea Britanie alături de Franța au creat cam tot ce înseamnă civilizație modernă, inclusiv medicină și sănătate publică. @Navrapascu :: (Mă îndoiesc c-ar fi nume real...) Nu cred că a susținut nimeni vreodată așa inepție, că turnurile 5G ar răspândi vreun virus, ci doar că radiațiile 5G să zicem prudent ar slăbi sistemul imunitar, adică rezistența la viruși. ...Privind articolul, „studiu care permite să se modelizeze...”, că tot era vorba de nivel. Șpilu-Hârleț, învățământ la (foarte mare) distanță

0 (2 voturi)
Navrapascu Vasile
5.08.2020, 06:20:16

Dumitrescu. Pai englezii,care au "creat civilizatia", printre primii au inceput a da foc la turnurile 5G.Ce,nu vedeti vreo inapoiere in acest caz? Asta cum ar fi atunci cand papuasii(un caz documentat),vazand pentru prima data un avion,de frica,il faceau din crengi apoi ii dadeau foc .Adica il "omorau"ca sa nu-i ameninte. Un turn 5G emite unde, de zeci de ori mai putin, decat o soba cu microunde si nici intr-un caz nu influienteaza la imunitate. Englezii au o comportare ca niste papuasi europeni ai sec.XXI si arata nivelul lor de dezvoltare. Ati auzit auzit de expresia -"savantii britanici afirma..."?

Tomescu Tom
4.08.2020, 18:15:33

..." S-ar putea confrunta ... " Întrebarea ar fi ... de ce afirmă acum ..că valul 2 va fi de două ori mai virulent ? Pe ce se bazează ? Nu asta ar fi trebui să motiveze autoarea studiului .. cum a ajuns la concluzia asta ?? De ce nu de 3-4-5-6 ori mai virulent ...ci doar de două ori ? A avut emoții ..și nu a vrut să întindă coarda prea tare ?

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările