Europa

articolul anterior articolul urmator

Marea Britanie trage un semnal de alarmă. Recrutările adolescenţilor de către organizaţii teroriste au crescut semnificativ în timpul carantinei

6
5 Mar 2021 01:00:01
Autor: Vlad Terteleac
Poliţie Marea Britanie / FOTO EPA-EFE
Poliţie Marea Britanie / FOTO EPA-EFE

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Dominic Raab, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu numărul tot mai ridicat de arestări în rândul adolescenţilor pentru infracţiuni de natură teroristă. Acesta susţine că se poate observa o legătură între măsurile de carantină introduse de autorităţi în lupta contra pandemiei şi valul de recrutări ale tinerilor de către organizaţii teroriste.

Mai exact, Dominic Raab a anunţat o creştere cu 7% în luna decembrie 2020 faţă de anul precedent a activităţii teroriste online şi ceea ce a catalogat drept „o creştere îngrijorătoare a procentului copiilor şi adolescenţilor care sunt în prezent arestaţi pentru delicte teroriste”, relatează AFP, citată de i24 News.
 
Potrivit acestuia, poliţia londoneză consideră că măsurile succesive de izolare introduse împotriva epidemiei cauzate de coronavirus facilitează „accesul digital al teroriştilor la cei care sunt probabil mai receptivi la mesajele extremiste”.
 
Acesta a menţionat gruparea Stat Islamic drept „cea mai importantă ameninţare teroristă, atât la nivel naţional, cât şi în străinătate”.
 
În Marea Britanie e în vigoare de la începutul lui ianuarie un al treilea lockdown, care presupune închiderea unităţilor şcolare, pentru a lupta împotriva pandemiei de COVID-19, care a făcut peste 123.000 de morţi.
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

acamas nikos
5.03.2021, 02:58:17

Marea Britanie au cea ce merita 100% pentru simplu fapt ca si-au distrus tara aducand ciurucuri din fostele colonii britanice fen pakistan , india m nigeria , somalia , sri lanka , burkina faso , etc Sa se spele pe cap cu ciumatii aia acolo englezii sa se sature de multiculturalismul asta dement si fara margini .

-8 (14 voturi)
UnuldinVancouverCanada
5.03.2021, 05:09:01

Ai uitat sa mentionezi romani orthodoxi....

+8 (12 voturi)
Utilizator Adevărul
5.03.2021, 19:26:52

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
5.03.2021, 22:57:58

Comentariu considerat abuziv.

Englezu Claudvikus
6.03.2021, 21:27:47

tu esti psihopat declarat un obsedat sinistru care are boala pe Romani . Britanicii sa se spele pe cap cu ciuhapii lor mahomedani salbatici adusi cu dea sila si care si-au distrus tara de atatia africani , indieni , pakistenezi sau alte ciurucuri din lumea a 7-a

-8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările