Europa

articolul anterior articolul urmator

Margaret Thatcher făcea „băi electrice“ pentru a-şi menţine tinereţea

2
19 Jul 2015 16:23:31
Autor: Mediafax
Fostul premier britanic, Margaret Thatcher
Fostul premier britanic, Margaret Thatcher

Fostul premier britanic Margaret Thatcher obişnuia să facă "băi electrice", care costau 600 de lire sterline fiecare, cu scopul de a combate efectele îmbătrânirii şi pentru a-şi menţine un aspect fizic tineresc, potrivit unei noi biografii ce a fost scrisă de jurnalista americană Gail Sheehy.

Potrivit Daily Mail, Margaret Thatcher, fost premier britanic şi fost lider al Partidului Conservator din Marea Britanie, apela la serviciile unei practiciene de origine indiană, în cabinetul căreia obişnuia să facă băi electrice, ce constau în şedinţe de câteva minute într-o cadă plină cu apă, în care era administrat un curent electric de slabă intensitate (0,3 amperi), afirmă Gail Sheehy, a cărei biografie, intitulată "Daring: My Passages", a apărut recent în Statele Unite.
 
Faptul că Margaret Thatcher folosea acest tratament bizar, despre care se spune că le ajută pe femei să îşi menţină un aspect fizic tineresc, a fost dezvăluit pentru prima dată într-un articol publicat de revista Vanity Fair în 1989.
 
Articolul spunea că acele băi electrice, care costau fiecare 600 de lire sterline, alături de alte tratamente, precum băi de nămol şi aplicarea pe piele a unor uleiuri cu rol regenerator, relaxau sistemul nervos şi eliberau corpul de "energiile blocate".
 
Jurnalista Gail Sheehy a acordat un interviu pentru Huffington Post în care a vorbit despre aceste practici bizare: "Încercam să înţeleg cum de poate avea 60 de ani - se afla în cel de-al 10-lea an al ei în funcţia de premier şi arăta cu 20 de ani mai tânără".
 
Jurnalista americană spune că a mers la rândul ei în cabinetul practicienei indiene pentru a testa pe propria piele efectele faimoaselor băi electrice.
 
Potrivit presei britanice, acea practiciană indiană se numea Veronique şi avea cabinetul într-o reşedinţă în stil victorian din vestul Londrei.
 
Fostul premier conservator Margaret Thatcher, care a decedat pe 8 aprilie 2013, la vârsta de 87 de ani, va rămâne pentru totdeauna "Doamna de Fier" care a remodelat Marea Britanie cu un liberalism economic intransigent şi a restabilit prestigiul internaţional al ţării.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Marcel Cristea
19.07.2015, 16:48:00

They don’t make Brits like Maggie anymore, to save England from peril; once again.

0 (2 voturi)
gigione
19.07.2015, 20:01:15

ce pericol tataie?? Oricum baba a murit cu siguranţele arse...alzheimer, ca şi pretenaru ei reagan...deci probabil că de la băile alea electrice:))

+1 (1 vot)
Modifică Setările