Europa

articolul anterior articolul urmator

Marina rusă a format două detaşamente de nave de război pentru a controla Insula Şerpilor

2
20 May 2022 13:43:08
Autor: Ion Gaidau
Insula Şerpilor FOTO Shutterstock
Insula Şerpilor FOTO Shutterstock

Marina rusă a format două detaşamente de nave de război în Marea Neagră un obiectivul de a stabili un punct de sprijin pe Insula Şerpilor, informează Comandamentul Operaţional Sud al armatei ucrainene.

„Nerenunţând la intenţia de a se fortifica pe Insula Şerpilor şi de a ataca de pe mare, inamicul a format două detaşamente de nave de război. Dar vremea furtunoasă a Mării Negre îi determină să se adăpostească mai aproape de bazele lor din Crimeea ocupată temporar”, se arată într-un comunicat.
 
Potrivit sursei citate, două dintre aceste nave sunt înarmate cu cel puţin 30 de rachete de croazieră.

Insula Şerpilor, situată la 45 de kilometri de România, este un obiectiv foarte disputat între armata ucraineană şi cea rusă.
 
Există riscul ca Rusia să se implanteze solid pe această insulă şi să încerce să domine de acolo nord-vestul Mării Negre şi sudul Ucrainei, atrag atenţia analişti militari.
 
„Cel care controlează insula poate, în orice moment, să blocheze circulaţia navelor civile în toate direcţiile spre sudul Ucrainei. Insula Şerpilor este teritoriul Ucrainei, iar noi vom lupta pentru ea atât cât va fi nevoie”, a declarat vineri general-maiorul Kirilo Budanov, şeful serviciului ucrainean de informaţii militare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

IUGA NICOLAE
20.05.2022, 15:36:12

Citat: „Insula Şerpilor este teritoriul Ucrainei, iar noi vom lupta pentru ea atât cât va fi nevoie”, a declarat vineri general-maiorul Kirilo Budanov, şeful serviciului ucrainean de informaţii militare. În realitate, Insula Șerpilor este un teritoriu istoric al României, dar trădătorii de țară care conduc astăzi România tac mâlc.

+1 (3 voturi)
Sever H.
20.05.2022, 16:07:10

D-le Iuga, înțeleg ca propuneti ca România sa scufunde vasele rusești care incearca sa ocupe insulele. Oare ar trebui sa ocupe și Moldova cu tot cu Transnistria?

Modifică Setările