Europa

articolul anterior articolul urmator

Marţi, 13

16
10 Nov 2018 11:50:38
Horia Blidaru
Marţi,
 13 noiembrie, loviturile în masă ale forurilor europene vor fi ultimul apel la 
responsabilitate şi decenţă pentru protagoniştii de la Bucureşti. Tot 
ceea ce urmează va fi judecat necruţător şi România riscă să fie 
afectată pe termen lung
Marţi, 13 noiembrie, loviturile în masă ale forurilor europene vor fi ultimul apel la responsabilitate şi decenţă pentru protagoniştii de la Bucureşti. Tot ceea ce urmează va fi judecat necruţător şi România riscă să fie afectată pe termen lung

Va fi o zi neagră pentru România. Marţi, 13, Parlamentul European va vota rezoluţia privind starea statului de drept în România, iar Comisia Europeană va face public raportul anual din cadrul Mecanismului de Coperare şi Verificare pentru Justiţie. Ambele se anunţă mai defavorabile ca niciodată de la aderarea la UE. Reponsabilitatea revine întregii clase politice: unii sunt vinovaţi pentru ceea ce au făcut, alţii pentru ceea ce nu au făcut.

Cele două documente ale instituţiilor europene vor fi, cu siguranţă, instrumentate propagandistic, în războiul româno-român care se duce, înverşunat şi iresponsabil, pe ruinele ţării. Un război civil în variantă mămăligară, care goleşte România de creiere şi braţe de muncă la o amploare depăşită doar de conflictul sirian.
 

Nu, nu e sancţionată o tabără. Nu, nu e o conspiraţie sorosist-ocultă. Acestea sunt gogoşile otrăvite în care îşi vor împacheta unii nemernicia, alţii indolenţa. În fapt, însă, pierde România. Credibilitatea ţării este la cotă de avarie, într-un moment critic: preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Dar liderii de la Bucureşti au alte dureri de cap, nevoiţi fiind să bătătorească drumul spre procuratură şi tribunal.

Marţi, 13, va fi zi de bilanţ negativ pentru România, ca actor european cu o credibilitate grav pusă sub semnul întrebării de involuţiile ultimilor ani.

Se vor trezi oare mai-marii clipei sub semnalul de alarmă tras de la Strasbourg şi Bruxelles, cu exasperare şi, totuşi, încă un pic de speranţă în îndreptare?

Nu e o întrebare retorică. Situaţia României în planul Uniunii Europene – oricât s-ar da unii peste cap la Bucureşti, acest plan este decisiv şi obligatoriu (slavă Domnului!) – situaţia României, aşadar, este atât de proastă, încât lipsa cooperării între instituţiile statului, într-un moment atât de important ca mandatul european din prima jumătate a anului viitor, echivalează nu cu ticăloşia şi prostia, ci cu trădarea de ţară.

Marţi, 13, loviturile în masă ale forurilor europene vor fi ultimul apel la responsabilitate şi decenţă pentru protagoniştii de la Bucureşti. Tot ceea ce urmează va fi judecat necruţător şi România riscă să fie afectată pe termen lung, dacă îşi compromite misiunea ce i se încredinţează în fruntea Consiliului UE.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Bănăţanu v.2
10.11.2018, 17:11:00

Nu mai-marii clipei au nevoie de semnalul ceasului deșteptător, domnule Blidaru, ci cetățenii României. Mai sunt doar câteva secunde până la ceasul al doisprezecelea...

+5 (5 voturi)
Papa Raţă
10.11.2018, 19:32:58

Așa e, Bănățanu, cetățenii trebuie să se trezească din prostia șarlatanilor cu gogoașe în valize, votcă , ulei și mititei și să-i înfunde cât mai degrabă la Bălceanka , apoi, într-o clipă de luciditate, să voteze gospodari, patrioți adevărați. Iar cu ei să se trezească din lichelism și prafericiții popândăi, ca să nu ajungă în Iad , chiar pe lumea asta.

+4 (4 voturi)
marius cristian
10.11.2018, 19:45:32

Johannis , Preda , Macovei , Ciolos , Barna , Kovesi , samd ejusdem farinae si-au indeplinit cu brio sarcina de denigrare si maculare a imaginii Romaniei , servind umili stapanilor sin serviciile occidentale.

-5 (5 voturi)
Bănăţanu v.2
10.11.2018, 20:13:04

Matale chiar crezi ce scrii, domnule marius? Te felicit pentru „gândirea” sănătoasă pe care o ai... E clar. Dragnea, Dăncilă și discipolii lor sunt indispensabili. Să ne trăiască!

+5 (5 voturi)
Sorin Muncaciu
10.11.2018, 20:14:48

Domnule Blidaru, terminati domn’le cu propaganda asta cretina a elitelor occidentale care călăresc UE, a scenariului de “doomsday” pentru România !! Domn’le, dumneavoastră chiar nu sunteți conștient de ce enormități incercati sa băgați pe gât poporului roman ?? Va sa zică intr-o țara in care interesele economice ale oligarhiei bancar corporatiste au fost impuse prin metodele comuniste ale anilor 50’. Protocoale, falsificarea probelor de către procurori, delațiunea ca proba, expertiza tehnica exclusiva a SRI , culuare in justiție, “câmp tactic” , comisii mixte , dosare ale magistraților, complete de judecători școlarizați de SRI, procurori si judecători la seminarii sorosiste, liste de la Bruxelles pentru inculpați politicieni, MCV-uri care habar nu au avut de poliția politica dar, in care se regăsesc cretinisme din discursurile madamei Macovei, toate aceste crime împotriva “statului de drept” nu impresionează pe tehnocratii UE !! Ei continua politica de șantaj și dictat politic prin , vezi Doamne, sancțiuni împotriva României care , in zis-a domnului Unteanu , la anu’, va fi și prin tăierea de fonduri ! Haida de , noi trebuie sa facem in pantaloni de frica UE ! Domnu’ Blidaru , chiar ne credeti pe toți tampiti ?? UE se mai tine intr-un fir de ața , dacă italienii și-o iau in cap și ies din UE , dacă francezii îl trimit pe Macron acasă iar, nemții o scot la pensie pe madama Merkel și se revolta împotriva dictatelor financiar bancar- politice ale administrației Trump se alege profil de coeziunea europeană ! Nu mai discutam de alegerile de la anu’ când, o grămada de parlamentari euro-sceptici vor da buzna in PE. La ce dracu’ le folosește politicienilor din secțiunile PE amenințarea și umilirea României, dacă nu , unor interese meschine ale unor corporații occidentale care vor gazele din Marea Neagră, porturile, aurul din Apuseni etc.etc. Dumneavoastră chiar credeti ca UE își permite sa renunțe la România ?? Politica de umilire a României este executata de cretini , daca noi întoarcem foaia și ieșim din UE ? Va dați seama ce se va întâmpla ?? In primul rand , se va prăbuși frontul de vest al Uniunii, se pierde controlul asupra estului , șe risca cooperarea economica a României cu China, sa aducă companiile chineze in Balcani sau, mai rău CSI sa ajungă in Balcani ! Cine va mai putea opri gazul și petrolul rusesc sa domine piața europeană?? Dacă România schimba foaia, adio Ucraina și zona Marii Negre !! Dumneavoastră chiar credeti ca oligarhia occidentala este pregătită sa cedeze linia frontului fata de Rusia și China ?? Eu nu cred ca UE poate face asemenea eroare , in schimb , cred ca politicienii din ultimii 10 ani nu au înțeles valoarea strategica a României și accepta umilirea României din slugărnicie și prostie , dacă nu cumva , mai grav, din trădare !!

-4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (16)