Europa

articolul anterior articolul urmator

Maşinile diesel şi cele pe benzină ar putea fi interzise la comercializare

15
15 Jan 2020 08:16:35
Autor: Calin Mihai
Viitorul va aparţine maşinilor electrice
Viitorul va aparţine maşinilor electrice

Un proiect al Parlamentului European ar putea interzice comercializarea maşinilor noi pe benzină şi diesel începând cu 2040 pentru a face loc pe piaţa automobilelor electrice.

„Pentru un viitor prosper, modern, competitiv şi neutru din punct de vedere influenţelor climatice, toate autoturismele noi introduse pe piaţa UE trebuie să aibă emisii zero începând cu anul 2040 pentru a îndeplini obiectivele privind atingerea neutralităţii climatice în 2050 şi solicită un cadru politic coerent şi proiecte de tranziţie care să sprijine acest lucru”, se arată în acest proiect.

Miercuri va avea loc votul decisiv pentru acest proiect, la o zi după ce Comisia von der Leyen a prezentat planul de un trilion de euro pentru „înverzirea” Europei.

Înverzirea Europei va avea un impact major asupra economiei, în special în sectorul auto şi al mobilităţii.

Această măsură a Parlemntului European nu va avea puere legislativă dar pune presiune politică pe celelalte instituţii europene.

„Viitoarea strategie pentru mobilitate durabilă şi inteligentă prevede ca toate modurile de transport (rutier, feroviar, aviaţie şi transport pe apă) vor trebui să contribuie la decarbonizarea sectorului transporturilor, în conformitate cu obiectivul de atingere a unei economii neutre din punct de vedere climatic, afirmând în acelaşi timp că aceasta va fi atât o provocare cât şi o oportunitate”, prevede proiectul de rezoluţie din Parlamentului European.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Goguţă
15.01.2020, 09:35:55

Hai ca daca autoturisme ar putea fi electrice toate in 20 de ani raman totusi vapoarele si avioanele.

-1 (1 vot)
Andronic Dan
15.01.2020, 09:51:47

Nimeni nu vorbește de poluarea datorată producerii energiei electrice suplimentare necesare, de poluarea datorată producerii noilor mașini, de poluarea datorată deșeurilor de la finalul perioadei de folosință a mașinilor ....

0 (2 voturi)
geek-a-contra
15.01.2020, 11:49:34

da' de ce nu ne vorbesti tu? cu detalii, de-a fir a par, te rog...

+2 (4 voturi)
VMJ aVra
15.01.2020, 10:08:44

Nu am nimic impotriva. Problema este urmatoarea...distrugeti industria auto a Europei. Pana cand vreo companie europeana va produce un model electric de succes Tesa si Japonezii vor fi inaintea noastra cu 2 decenii.

0 (4 voturi)
b adi
15.01.2020, 11:56:16

Parlamentul European va spune si cine va plati pentru inlocuirea retelelor electrice existente cu altele noi capabile sa reziste unor incarcari de sarcina masive pe timpul noptii ??

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (15)