Europa

articolul anterior articolul urmator

Măsuri noi anti-COVID pentru limitarea răspândirii variantei Omicron în Marea Britanie: Mască obligatorie, muncă de acasă, certificat COVID

1
9 Dec 2021 06:25:05
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat aplicarea „Planului B” de măsuri anti-COVID, pentru limitarea răspândirii variantei Omicron în Anglia, relatează BBC. Masca de protecţie devine obligatorie în spaţiile închise, iar accesul în unele locuri va fi permis doar pe baza certificatului COVID.

În urma avertismentelor oamenilor de ştiinţă care arătau că varianta Omicron se răspândeşte mai uşor, Boris Johnson a anunţat noile măsuri anti-COVID care se vor aplica în marea Britanie, în vederea evitării ca sistemul sanitar să fie copleşit de numărul de cazuri.

Astfel, începând de vineri, masca de protecţie va fi obligatorie în majoritatea spaţiilor publice închise, iar certificatul COVID va deveni obligatoriu şi în spaţiile interioare aglomerate, începând de săptămâna viitoare. Vor avea acces cei vaccinaţi sau care au un test COVID negativ.

Johnson le-a cerut companiilor să-i lase pe angajaţi să lucreze de acasă, acolo unde este posibil, începând de luni. Premierul britanic a făcut, de asemenea, apel la britanici să se vaccineze cu doza a treia, sau doza booster, pentru a se proteja împotriva variantei Omicron.

Întrebat de ce nu se ia o decizie în privinţa vaccinării obligatorii, Johnson a spus că nu există motive pentru a-i forţa pe oameni să se vaccineze, dar a spus că, la un moment dat, Marea Britanie va trebui să aibă o „discuţie naţională despre felul în care face faţă acestei pandemii”, deoarece ciclul de reintroducere a restricţiilor nu poate continua „la nesfârşit”.

Anunţul vine în condiţiile în care o nouă analiză publicată de Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie sugerează că varianta Omicron va fi responsabilă pentru cel puţin 50% din cazurile de COVID din Regatul Unit, în următoarele două până la patru săptămâni. Analiza se bazează pe numărul de cazuri considerate a fi suspecte de infectare Omicron din datele de testare.

În prezent, se crede că aproximativ 2% din cazurile zilnice sunt cauzate de noua variantă. Asta ar însemna că există aproximativ 1.000 de cazuri de infectare cu Omicron la fiecare 24 de ore.

În plus, se crede că numărul cazurilor se dublează la fiecare 2-3 zile. Ceea ce nu se ştie încă este dacă Omicron va înlocui complet Delta, varianta care este în prezent dominantă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Iobag Nerfos
9.12.2021, 07:36:05

Dezinformare clasica de acum, in spiritul ideii lui Rafila: nu-i mai obligati sa se vaccineze, convingeti-i cu minciuni si dezinformare. Nimic mai fals din ce apare in articol. Abia, saptamana viitoare vor fi supuse la vot in parlament un set de restrictii pe care noi le avem demult, certificatul verde in anumite locuri "aglomerate", fara sa fie specificate insa. BoJo a spus clar ca nu vor fi sistate petrecerile de Craciun si nici serbarea zilelor de nastere (dupa The Guardian) iar cluburile de noapte vor ramane deschise. De asemenea: "There will be a vote in parliament on the restrictions next week, with the government expected to face a substantial rebellion." Deci se pare ca masurile nu vor fi adoptate de frica unor revolte majore din partea populatiei. Pentru conformitate: https://www.theguardian.com/world/2021/dec/08/boris-johnson-plan-b-covid-measures-england-omicron-vaccine-passports-mask-wearing

+4 (4 voturi)
Modifică Setările