Europa

articolul anterior articolul urmator

Măsurile luate de către greci împotriva noului coronavirus

0
26 Feb 2020 17:03:49
Autor: Ion Gaidau
Grecia a confirmat miercuri primul caz de contaminare cu Covid-19 FOTO EPA-EFE
Grecia a confirmat miercuri primul caz de contaminare cu Covid-19 FOTO EPA-EFE

Grecia s-a dotat preventiv cu o serie de măsuri de protecţie împotriva noului coronavirus, prevăzând în principal închiderea spaţiilor publice şi impunerea unor restricţii în transporturi, transmite AFP.

Aceste măsuri, detaliate într-un decret adoptat marţi seară, prevăd posibilitatea suspendării călătoriilor dinspre şi către ţările care înregistrează numeroase cazuri de contaminare cu noul coronavirus, precum şi rechiziţionarea de paturi din hoteluri şi clinici private.

Autorităţile elne mai iau în calcul închiderea temporară a „spaţiilor acoperite destinate adunărilor publice“, cum ar fi şcolile, lăcaşurile de cult, cinematografele, teatrele, sălile de sport şi clădirile de birouri.

Treisprezece spitale din întreaga ţară au fost desemnate ca fiind capabile să găzduiască persoane contaminate cu Covid-19.

„Suntem pregătiţi să facem tot ceea ce este necesar pentru a proteja sănătatea publică“, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al Guvernului grec Stelios Petsas.

Grecia a confirmat miercuri primul caz de infectare cu Covid-19, coronavirusul descoperit în decembrie anul trecut în regiunea Hubei din China. Este vorba de o femeie în vârstă de 38 de ani, care a călătorit recent în nordul Italiei.

Covid-19 s-a răspândit, în aproximativ două luni, în mai mult de 35 de ţări. Din Europa, Italia este cea mai afectată ţară, cu peste 320 de cazuri confirmate, dintre care 12 fatale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii