Europa

articolul anterior articolul urmator

Medic din Milano: „Spitalele sunt aproape de colaps, nu mai este loc pentru pacienţi!” Cere autorităţilor italiene să sporească măsurile de protecţie

0
30 Oct 2020 17:18:09
Autor: George-Andrei Cristescu
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Maurizio Viecca, secţiei de cardiologie al unui spital din Milano a avertizat că situaţia ar putea deveni din nou critică în spitale dacă nu se iau măsuri de prevenţie suplimentare: „Continuaţi aşa şi riscaţi să muriţi în ambulanţă sau acasă, aşa cum sa întâmplat în primăvară”, a spus acesta pentru agenţia Agi, relatează Milano Today.

Maurizio Viecca, medic la spitalul Luigi Sacco, spune că spitalele din Milano „sunt aproape de colaps, nu mai este loc pentru pacienţi" şi că o nouă criză în spitale ar putea fi determinată mai curând de lipsa de personal.
„Mulţi lucrători din domeniul sănătăţii s-au îmbolnăvit, mai mulţi decât în primăvară, deoarece virusul a circulat mai puţin în Milano”, a spus acesta.
 
Miercuri Milano şi periferiile au înregistrat 2.708 de noi infecţii, în timp ce întrega regiune Lombarda, cea mai afectată în primul val pandemie, a depăşit 7.500 de cazuri. 3.000 de pacienţi COVID-19 sunt spitalizaţi şi numărul celor internaţi este în creştere. A doua cea mai afectată regiune este Campania, urmată de Piemonte şi Veneto.
 
"Trebuie să reducem imediat contactele, în primul rând în transportul public. La Milano trebuie deschisă Zona C, trebuie folosite autobuze private de uz turistic", a propus medicul care crede că autorităţile trebuie să controleze şi tipul de măşti purtate de oameni.
 
"Dacă 95% dintre oameni ar purta măşti standard, am avea mii de decese în minus , iar unlockdown ar fi decisiv şi scurt, după cum arată un studiu al Universităţii din Washington", a explicat Maurizio Viecca.
 
Financial Times scrie că Walter Ricciardi, consilier al Ministerului Sănătăţii a îndemnat la închiderea oraşului: „În Milano poţi lua virusul doar intrând într-o cafenea sau urcându-te în autobuz”. Alţi experţi i-au susţinut opinia, sugerând carantine locale, în zone unde numărul infecţiilor creşte, înclusiv la Milano.
 
Primarul oraşului Giuseppe Sala, un independent suţinut de centru-stânga, a spus că este prematur să se gândească la asta în acest stadiu, în timp ce guvernatorul Attilio Fontana, din partidul de dreapta Liga, a spus că o carantină este exclusă.
 
Milano se află deja sub restricţii similare unei carantine parţiale, barurile şi restaurantele fiind închise după 6 seara.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările