Europa

articolul anterior articolul urmator

Merkel afirmă că Europa trebuie să fie unită în faţa provocărilor impuse de China, Rusia şi SUA

14
15 May 2019 22:13:18
Autor: News.ro
FOTO Guliver/Getty Images Sean Gallup
FOTO Guliver/Getty Images Sean Gallup

Europa trebuie să fie unită pentru a lua o poziţie fermă în faţa provocărilor impuse cele trei rivale la nivel global – China, Rusia şi SUA – consideră cancelarul german Angela Merkel, relatează The Guardian.

Într-un interviu acordat Suddeutsche Zeitung distribuit şi preluat de The Guardian, Merkel a afirmat că Europa trebuie să fie unită.
 
„Nu încape îndoială că Europa trebuie să se repoziţioneze într-o lume schimbată. Vechile certitudini de după război nu se mai aplică”, a afirmat Merkel în biroul ei de la Berlin.
 
Ea a adăugat: „Ei (China, Rusia şi SUA) ne forţează, în repetate rânduri, să găsim o poziţie comună. Acest lucru este dificil de multe ori având în vedere interesele noastre diferite. Însă facem acest lucru – gândiţi-vă, de exemplu, la politica noastră cu privire la conflictul din Ucraina”.
 
„Politicile noastre din Africa, de asemenea, au o strategie comună, ceea ce nu ar fi fost de crezut acum câţiva ani. Aşa că progresăm pas cu pas. Totuşi, puterea noastră politică nu este încă la acelaşi nivel cu ea economică”, susţine Merkel.
 
De asemenea, Merkel consideră că Brexitul este cel mai important moment european din ultimii ani, însă acum mingea este în terenul britanicilor: „Pentru ca Marea Britanie să părăsească UE, trebuie să existe o majoritate parlamentară în Londra în favoarea a ceva, nu doar împotriva”.
 
Cea mai mare îngrijorare a lui Merkel rămâne criza de mediu, ea dorind să găsească destule resurse economice pentru a gestiona acest moment dificil.
 
„Mulţi sunt îngrijoraţi de Europa, inclusiv eu. De aceea simt că sunt responsabilă să mă alătur altora pentru a mă asigura că Europa are un viitor”, a afirmat Merkel.
 
Ea a recunoscut pericolul populismului care este în creştere în Europa şi a precizat că blocul de centru-dreapta din care face parte nu va fi niciodată deschis pentru populişti de extremă-dreapta precum Matteo Salvini.
 
„Este o perioadă în care trebuie să muncim pentru principiile şi valorile noastre fundamentale. Şefii de stat şi de guvern vor decide cât de departe vor lăsa populismul să meargă sau dacă suntem dispuşi, într-un final, să preluăm responsabilitatea”, a afirmat Merkel.
 
Ea a precizat că Germania are ca scop să devină o ţară fără emisii de carbon până în 2050 însă a avertizat că pentru ca ţările europene să ajungă la acest obiectiv este nevoie să se redeschidă o dezbatere cu privire la tehnologie de capturare şi depozitare a carbonului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Goicea Niculae
16.05.2019, 00:24:05

Merkel a rămas consecventa prostiilor care au făcut din Germania un paradis pentru islamici ,corectitudine politica și socialism de doi bani. E timpul ca baba sa mai lase și pe alții sa conducă Germania.

0 (2 voturi)
Dream Pervertor
16.05.2019, 08:25:56

...campanie electorala!

0 (2 voturi)
. UnOarecare
16.05.2019, 08:43:41

Comentariu considerat abuziv.

Adrian Dinu
16.05.2019, 09:43:17

Ce inseamna Europa UNITA femeie nociva? Pentru voi, Africa conteaza mai mult decat Europa de est! Dovada sunt sumele pe care le-ati donat Africii in ultimii 10 ani, infinit mai mari decat a primit estul pe fonduri structurale - pe care le acceseaza sau nu! Eject!!!

0 (2 voturi)
Lucifer
16.05.2019, 09:44:02

Europă Unită, dar CUM? De bunăvoie sau cu forţa? Că nu prea ne plac propunerile lui Macron şi nici ale doamnei Merkel

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (14)