articolul anterior articolul urmator

Mesajul unei feministe româno-turce, Fatma Yilmaz, către islamişti: „Sunt musulmană şi m-am săturat de teroare!“

26
24 Mar 2016 17:29:22
Autor: Iulia Roşu

26 Comentarii

Gabriel Gabriel
24.03.2016, 18:42:42

Cam putini musulmani ies la demonstratii iar cei care ies stau cu frica-n san. Rusine musulmanilor care gandesc doar cum sa distruga. Cand nu vor mai fi alte religii ce dra faceti, va omorati intre voi??? loazelor

+8 (10 voturi)
Alfa Omega
24.03.2016, 20:56:36

Apreciez declaratia acestei curajoase femei ,dar stiu precis ca aceasta declaratie absolut normala nu va impresiona cu nimic nici pe alti musulmani si cu atat mai putin pe fundamentalisti ! Femeile in islam trebuie sa faca copii baieti nu fete si sa moara ,doar atat ,ca barbatul sa isi poata lua alta femeie !

+6 (14 voturi)
trotuar
24.03.2016, 21:17:04

Asta arată cât de habarnamist ești. Deja în estul mijlociu se omoara mai mult musulmani între ei decat creștini. Și asta nu din cauza religiei ci din dorința unora de a avea mai multă putere. Se folosesc de conflicte istorice și diferente religioase pentru a avea mai multă putere. Știai ca Al Qaida e la cuțite cu cu Daesh (Isis)? Ştiai că turcii deși sunt musulmani sunt priviți ca ereteci de restul musulmanilor deoarece Imperiul Otoman a fost considerat prea liberal? Atentat gen cel din Belgia e aproape lunar in Irak si Turcia. Iar despre măreața istorie creștină are si ea parte de aceleași genuri de conflicte, și asta nu departe in trecut. IRA cu conflictul intre protestanți si catolici care de fapt e pentru Irlanda de nord, sârbii cu masacrul de la Srebrenica. Toate religiile au ca scop declarat pacea dar cineva reușește cumva sa le foloseasca în război.

0 (14 voturi)
AK
24.03.2016, 19:51:39

Bravo Fatma Yilmaz si bravo muftiului din Constanta! Daca teroristii ar sti ca ar fi blamati, exclusi, considerati paria in toate comunitatile musulmane dupa astfel de acte, va asigur ca fenomenul ar dispare instantaneu. Dar ei stiu ca sunt adulati si considerati eroi si martiri de o gramada de descreierati si circul continua. Oamenii ca Fatma Yilmaz si muftiul din Constanta sunt demni de toata lauda.

+5 (15 voturi)
ANDREI STAHANOV
24.03.2016, 21:37:54

Fatma esti curajoasa degeaba! Treci la Creştinism pt. ca nu ai cum sa ceri lupului sa devina brusc Vegetarian! Un simplu motiv edificator din lumea Islamica : Arabia Saudita a decis recent: Femeile sunt MAMIFERE(!) Recent un grup important de oameni de stiinta din Arabia Saudita a ajuns la concluzia ca femeile sunt mamifere si ca drepturile lor sunt aceleasi ca ale camilelor, dromaderilor si caprelor. Alte concluzii pe marginea acestui subiect : „Este un mare pas pentru toate femeile din Arabia Saudita. Poate parea prea devreme, poate parea si prea tarziu, dar este un pas inainte”, a declarat Colette Turcotte, purtatoare de cuvant la Femme Liberation-Action, scrie journaldemourreal.com „Este cea mai fericita zi din viata mea”, a spus Julie Cousteau, purtatoare de cuvant la Amnistie International. „Intr-un final, femeile nu vor mai fi considerate obiecte fara suflet, ci niste mamifere cu aceleasi drepturi ca alea animalelor din aceasta specie. Sunt inca departe de a fi considerate oameni, dar conditiile lor se vor imbunatati vizibil odata cu aceasta descoperire”, a completat aceasta. Conform Comitetului de experti care a ajuns la aceasta concluzie, e ca femeia ar fi lipsita de suflet, dar calitatile asemanatoare mamiferelor ar explica capacitatea lor de a procrea, a alapta. Una dintre interdictiile impuse femeilor din Arabia Saudita, nu de legislatie, ci de clericii sauditi, este condusul masinilor. Jurnalistul saudit Talal Alharbi, de la Arab News, este de parere ca femeile ar trebui sa aiba voie sa conduca, dar doar ca sa isi duca membrii familiei la spital sau copiii la scoala. „Femeile ar trebui sa accepte lucrurile simple”, a spus el. O alta intedictie pentru femeile saudite este sa iasa singure din casa. Ele au un „mahram”, care le insoteste oriunde, inclusiv la cumparaturi sau la medic. Aceasta regula isi are radacinile in traditiile conservatoare si credintele religioase, potrivit carora libertatea oferita femeilor le-ar face mai vulnerabile la pacate, scrie The Guardian. O adolescenta care a fost violata de mai multi barbati a fost declarata vinovata, pentru ca nu a avut insotitor. Femeile saudite trebuie sa limiteze timpul petrecut in prezenta barbatilor care nu le sunt rude. De altfel, cele mai multe cladiri publice, inclusiv banci si universitati, au intrari separate pentru barbati si femei, cf. Daily Telegraph. Tot astfel, mijloacele de transport in public, plajele sau parcurile de distractie sunt, de asemenea, segregate. Intre alte interdictii pentru femeile din Arabia Sudita se numara ca intre in cimitire, sa citeasca reviste de moda necenzurate sau sa cumpere papusi Barbie.

+1 (13 voturi)