Europa

articolul anterior articolul urmator

Migrantă găsită moartă la frontiera între Polonia şi Belarus

3
19 Sep 2021 21:22:35
Autor: Cristina Morozan
Mai multe mii de migranţi, cei mai mulţi originari din Orientul Mijlociu, au forţat în ultimele luni frontiera între Belarus şi Uniunea Europeană Foto: Arhivă
Mai multe mii de migranţi, cei mai mulţi originari din Orientul Mijlociu, au forţat în ultimele luni frontiera între Belarus şi Uniunea Europeană Foto: Arhivă

Autorităţile belaruse au anunţat că migrantă irakiană a fost găsită fără suflare, duminică, la frontiera între Polonia şi Belarus, potrivit agenţii de stat Belta, informează AFP.

"Corpul unei femei aparent neslave a fost descoperit la un metru de frontieră", a indicat un responsabil al grănicerilor belaruşi, Evgheni Omes, conform Agerpres.
 
Potrivit lui, "semne evidente" sugerează că corpul femeii a fost "târât" dinspre partea poloneză a frontierei. 
 
Soţul acesteia ar fi spus că grănicerii polonezi i-au condus împotriva voinţei lor, cu picioarele goale şi sub ameninţări, spre graniţa belarusă. 
 
Potrivit Belta, femeia a fost găsită fără suflare alături de trei copii irakieni, cu vârste cuprinse între 5 şi 7 ani, în viaţă, pe un segment al frontierei polono-belaruse. 
 
O anchetă a fost deschisă de partea belarusă şi reprezentanţi ai Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) au fost invitaţi să se deplaseze la faţa locului, conform aceleiaşi surse. 
 
Mai multe mii de migranţi, cei mai mulţi originari din Orientul Mijlociu, au forţat în ultimele luni frontiera între Belarus şi Uniunea Europeană, în Lituania, Letonia şi Polonia. UE vede în aceasta o formă de represalii din partea regimului de la Minsk faţă de sancţiunile europene.  
 
În faţa recentului aflux de migranţi şi pe fondul tensiunilor cu Belarus, Polonia a introdus de la începutul lunii septembrie stare de urgenţă pe o durată de 30 de zile la frontiera sa. 
 
Polonia a detaşat de asemenea 2.000 de soldaţi la faţa locului şi a început construirea unui gard de sârmă ghimpată pentru a stăvili imigraţia ilegală. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Adevarul supara
19.09.2021, 21:38:18

Mare tristete dar mai bine stateau la ei acasa, nu la cotropit Europa. Slehte intregi de babuini taie prelatele camioanelor si incearca sa treaca granita. Bataia ar fi o buna solutie, o deviere de la traseu si asteptati cu batele, sa le iasa agresivitatea si salbaticia din cap, apoi facuti colet si trimisi acasa. Mii de urati, au luat la la pas Europa si isi impun legile islamiste de 2 bani dar cum Europa e condusa de lgbtisti, nu are cine sa le tina piept, cei care ar trebui sa apere cetatenii au ouale clocite.

-6 (18 voturi)
imsi2 imsi2
19.09.2021, 22:37:05

Daca migantii vin din Belarus sunt rai si Belarusul trebuie criticat si se pot construi garduri cu fonduri europeene. Daca migrantii vin din albania si kosovo si B&H via serbia si Ungaria ii opreste facaind garduri din banii ei atunci migrantii sunt buni si ungurii sunt ai dreakului si trebuie criticati. Daca pe un cetatean roman il prinde o patrula a jandarmeriei franceze fara acte ii bagat autoomat la bulau si i tinut acolo pina il verifica ei. Daca sute de golani care si zic migranti ataca soferi si oameni care muncesc dintr o data atacantii sunt VIP uri si nimeni nu face nimic eventual jandarmeria verifica tahometrele romanilor sa i amendeze daca n au respectat regimul 8 8 8 sau vitezele limite. In Timisoara si Arad is pline tarile de ciudati care umbla brambura si imput locul dar nimeni nu i intreaba nimic. Daca o baba localnica vinde 3 fire de patrunjel Fritz sare in sus si o baga la bulau ca l priveaza de venituri cu care sa sponsorizeze ceva cluburi LGBT. Pe toti coloratii astia i as legima si daca nu pot dovedi ca au domiciliul sau rezidenta in Romania sau ca sunt fugiti de prin vreun centru i as aduna si i as trimite in tarile lor de origine.

-5 (15 voturi)
adrian hora
20.09.2021, 09:16:34

complicat cu tara de origine.

-9 (11 voturi)
Modifică Setările