Europa

articolul anterior articolul urmator

Mii de persoane au manifestat în Franţa faţă de „dictatura sanitară” VIDEO

17
24 Jul 2021 19:39:54
Autor: News.ro
Ample proteste în Paris împotriva vaccinării. FOTO EPA EFE
Ample proteste în Paris împotriva vaccinării. FOTO EPA EFE

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în Franţa, în special la Paris şi Marsilia, faţă de extinderea permisului de sănătate şi a vaccinării obligatorii pentru unele profesiuni, între care personalul medical, conform AFP.

Este vorba despre a doua zi de mobilizare în jurul sloganelor "Pentru libertate" şi "Contra dictaturii sanitare". 
 
Această mişcare vine în contextul în care francezii sunt majoritatea în favoarea deciziei luate la 12 iulie de preşedintele Emmanuel Macron pentru ca personalul medical şi din alte profesii să fie vaccinat obligatoriu.                 
 
Extinderea permisului de sănătate (vaccinare completă sau test negativ recent) în majoritatea locurilor publice a fost în mare parte aprobată, potrivit unui sondaj publicat a doua zi după anunţ.             
 
Manifestaţia contra permisului de sănătate lansată de vestele galbene la Paris a fost marcată de tensiuni în apropiere de Gara Saint-Lazare. Poliţiştii au lansat gaze lacrimogene către manifestanţi.
 
 Noi ciocniri au izbucnit pe bulevardul Champs-Élysées şi pe câteva străzi din jur, potrivit BFM TV. 
 

Mai mult de 4.000 de persoane protestează la Marsilia

 
Potrivit unui bilanţ al Prefecturii, mai mult de 4.000 de persoane au manifestat sâmbătă la Marsilia faţă de impunerea permisului de sănătate. Potrivit aceleiaşi surse, 2.500 de participanţi au fost înregistraţi în Aix-en-Provence, şi 600 în La Ciotat. 
 
Incidente au avut loc şi la Lyon, a indicat Prefectura din Rhône. Aproximativ o sută de manifestanţi au aruncat cu proiectile asupra Poliţiei. Aceştia din urmă s-au confruntat cu "indivizi violenţi şi hotărâţi", îmbrăcaţi în negru care au ridicat bariere. 
 
Aproximativ 4.000 de persoane au manifestat sâmbătă pe străzile din Strasbourg faţă de permisul sanitar şi obigativitatea vaccinării, scandând "libertate, libertate" sau cerând demisia preşedintelui. 
 
Peste tot în lume, restricţiile sanitare cresc cu scopul de a limita impactul propagării vertiginoase a variantei Delta a coronavirusului în unităţile medicale. 
 
Pandemia a făcut deja 4,1 milioane de morţi de la sfârşitul lui 2019.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

17 Comentarii

Elrad Altmann
24.07.2021, 19:45:32

in acelasi timp occidentul latra despre libertate, dreptul majoritatii de a decide. daca nu le convine rezultatul atunci e dictatura, nu mai sunt drepturi etc.

-5 (7 voturi)
Edmond Wolf
24.07.2021, 20:01:52

Este o exagerare, bineînțeles. Dacă or fi fost 20-30 de persoane la manifestație. Antivaxxerii sunt o minoritate neglijabilă, mai puțin de 1% din populația lumii. Imensa majoritate a oamenilor sunt puși pe vaccinat cu cel puțin 3 doze fiecare. Unii vor să se vaccineze și cu 6-7 doze ca să câștige la tombolă.

-14 (24 voturi)
bob
24.07.2021, 20:07:41

Si in Spania avem astăzi în orașele mari demonstrații împotriva instaurării tiraniei vaccinoide. Barcelona, Valencia, Madrid si alte orașe, dar mass media vândută nu va relata absolut nimic, pentru că nu dă bine. Pe măsură ce infecțiile cresc vertiginos, la fel și restricțiile, cei vaccinați încep să fie nemulțumiți și să se întrebe care este avantajul de a fi vaccinat dacă oamenii continua să se infecteze, să ajungă în spital, sa sufere noi și noi restricții?! Ieri, ministra sănătății, a anunțat că este foarte posibil să fie nevoie de o a treia doză de vaccin și eventual să fie vevoie de un vaccin in fiecare an. Reacțiile nu au întârziat să apară și cei mai indignați sunt acum cei vaccinați. Și pe bună dreptate. Oamenilor li s a spus că vaccinarea este speranța omenirii, că odată cu vaccinarea vom reveni la normal... Și au fost mințiți!!!

-20 (32 voturi)
bob
24.07.2021, 20:12:15

Cifrele reale ale participanților nu corespund cu cifrele din acest articol, probabil trebuie înmulțite cu 10, dar oricum, felicitări Adevărul. ro pentru că ați făcut mențiune măcar. Zilele trecute a avut loc o imensa manifestație la Londra care nu a apărut nicăieri. BBC și celelalte posturi din UK au tăcut mâlc, nu cumva să i supere pe tatuci.

-23 (35 voturi)
Pop Max
24.07.2021, 19:58:36

Macron va avea soarta lui Louis XVI dacă continuă cu încercările lui ridicole de instaurare a tiraniei. Francezii nu vor tolera asta.

-6 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (17)

Modifică Setările