Europa

articolul anterior articolul urmator

Militarii ruşi recurg la gesturi extreme pentru a scăpa de războiul din Ucraina. Un comandant s-a împuşcat în picior pentru a putea pleca acasă

4
16 May 2022 17:50:40
Autor: Maria Ţaga
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Direcţia de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina a postat în weekend pe Facebook înregistrarea apelului telefonic înregistrat. În timpul convorbirii, soldatul de 20 de ani îi povesteşte mamei sale cum superiorul său s-a împuşcat singur, ca să meargă acasă.

Tânărul spune că nu îşi doreşte să fie în Ucraina, la fel ca şi mulţi dintre camarazii săi şi că războiul nu se va termina prea curând, potrivit Business Insider.

„Mamă, comandantul detaşamentului meu s-a împuşcat în picior ca să plece aici! Despre ce vorbim aici? Şi el a fost şi în Cecenia”, i-a spus soldatul mamei sale. 

Mama lui l-a întrebat apoi ce s-ar întâmpla dacă Occidentul va decide să invadeze Rusia: Cine va apăra atunci Rusia? Cine, spune-mi? Ne vor ucide pe toţi, va fi un al patrulea război mondial şi Rusia va pierde!”

„Ei bine, atunci poate că Putin se va gândi de două ori”, i-a răspuns soldatul, adăugându-i că „nu avem muniţie sau oameni, nu există nicio linie de comandă de la Moscova!”

„Nimeni nu a venit spre noi!”, a mărturisit tânărul, făcând referire că Rusia a fost cea care a invadat Ucraina. 

Mama a continuat să-l apere pe Putin şi a spus că acesta nu a invadat, ci că a mers în Doneţk şi Lugansk, regiunile separatiste susţinute de Kremlin, dar băiatul a negat totul. 

Mai multe surse spun că mulţi soldaţi ruşi nu doresc să lupte în Ucraina. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus încă de la începutul războiului că forţele ruse sunt „obosite” şi „demoralizate”. Săptămâna trecută, un soldat rus declarat pentru The Guardian că vrea să părăsească armata, pentru că nu are rost să lupte în Ucraina.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Aurel Paun
16.05.2022, 18:38:49

Rusoaicele, mame de soldati sunt mai criminale decat fii lor. Aceste tarfe ar merita ele sa moara, mai mult decat fii lor din armata. Este a treia sau a patra inregistrare telefonica, intre soldatii de pe front si mamele sau iubitele lor, in care rusoaicele ii indeamna la furturi, violuri si crime in UCraina. Aceste scarbe feminine ar trebui sa dispara odata cu Putin.

+1 (3 voturi)
Q Q
17.05.2022, 01:03:33

Citi ucranieni nu au fugit si platit spagi. Iti spune tara ca tre sa lupti, lupti sau esti dezertor. Cam asa ei. Paunel esti un trolisor ucranian, colcaie lumea de ei.

fact check
16.05.2022, 18:59:07

discutii intre rusi www.youtube.com/watch?v=IzhXgte_R30

-1 (1 vot)
fact check
16.05.2022, 19:10:14

pe YT watch?v=IzhXgte_R30

Modifică Setările