Europa

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Afacerilor Externe salută progresele semnificative realizate în ancheta cu privire la doborârea zborului MH17

4
19 Jun 2019 22:59:23
Autor: News.ro
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Ministerul Afacerilor Externe salută progresele semnificative realizate în ancheta coordonată de Echipa Comună de Anchetă (Joint Investigation Team/JIT) cu privire la doborârea zborului MH17, concretizate prin anunţarea, miercuri, de către Parchetul General olandez a demarării acţiunii penale împotriva a patru suspecţi.

„Aceste dezvoltări marchează o nouă etapă în instrumentalizarea unui caz extrem de dificil şi cu puternic impact emoţional. Ministerul Afacerilor Externe subliniază importanţa cooperării pentru clarificarea circumstanţelor prăbuşirii aeronavei MH-17 şi aducerea în faţa justiţiei a celor responsabili, în conformitate cu prevederile rezoluţiei Consiliului de Securitate 2166 din 2014”, se mai arată într-un comunicat al MAE remis News.ro.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează, de asemenea, susţinerea pentru desfăşurarea procedurilor penale pe teritoriul Olandei şi tragerea la răspundere a persoanelor responsabile în conformitate cu legislaţia olandeză.

Patru suspecţi - trei ruşi şi un ucrainean - urmează să fie judecaţi în martie 2020, în Olanda, în legătură cu rolul pe care l-au jucat în doborârea zborului MH17, în 2014, în estul separatist al Ucrainei, cu o rachetă rusă de tip Buk, au anunţat miercuri anchetatori internaţionali, relatează AFP.

La 17 iulie 2014, aeronava MH-17 aparţinând companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă în estul Ucrainei, în timp ce efectua cursa Amsterdam – Kuala Lumpur. La bord se aflau 298 de persoane care şi-au pierdut viaţa (283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului).  În acest tragic incident aviatic şi-a pierdut viaţa şi un cetăţean care deţinea şi cetăţenia română. Ancheta penală este coordonată de o echipă comună de anchetă (JIT) formată din reprezentanţi ai autorităţilor judiciare şi poliţieneşti din Olanda, Ucraina, Australia, Belgia şi Malaysia. Membrii JIT au decis cu privire la desfăşurarea procedurilor penale şi judecarea persoanelor responsabile de prăbuşirea aeronavei MH-17 în Olanda, în conformitate cu legislaţia acestui stat şi în baza valorificării rezultatelor anchetei JIT.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

din Laho Timisorean
19.06.2019, 23:22:46

Aceasta "gluma" orchestrata de tara care ar fi trebuit sa fie un exemplu al dreptati si justitiei...adica UK este definita ca si "...progresele semnificative realizate în ancheta cu privire la doborârea zborului MH17..."? Dragi ziaristi romani as vrea sa vad ceva gen... investigative jurnalism... in activitatea voastra nu doar preluarea stirilor din presa aservita unor interese (NUMAI rusofobe) si publicarea lor ca sind v-ar apartine si mai mult decit atit ar apartine oamenilor care ...GINDESC si se informeaza si din alte surse...

-1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
19.06.2019, 23:38:05

Comentariu considerat abuziv.

tisaciatritatisemi
20.06.2019, 00:10:51

MAE trebuie sa faca concurs de pupat in fund olandezi. Doar asa Olanda o sa-i bage in seama pentru viza Shengen

-1 (1 vot)
DoaroOpinie!
20.06.2019, 12:26:43

Dar se pare ca primul ministru malaezian nu prea saluta acest raport! https://www.thestar.com.my/news/nation/2019/06/20/dr-m-unhappy-with-mh17-charges-calls-it-a-political-plot-against-russia/ "We are very unhappy. From the very beginning, it became a political issue on how to accuse Russia of the wrongdoing. "Even before they examined the case, they have already claimed it (the shooting down of MH17) was done by Russia," said Dr Mahathir to reporters at the Prime Minister's Department Hari Raya celebration event here. "This is a ridiculous thing. Someone shoots a gun and you are not able to see who, but you know who shot," said Dr Mahathir.

0 (2 voturi)
Modifică Setările