Europa

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Educaţiei din Polonia denunţă marşul LGBT: „ Ce s-a întâmplat acolo nu are nimic de-a face cu egalitatea. Vi se par normali aceşti oameni?”

15
24 Jun 2021 04:13:04
Autor: Emanuel Neuman
Mars pro-LGBT la Wroclaw FOTO EPA-EFE
Mars pro-LGBT la Wroclaw FOTO EPA-EFE

Ministrul educaţiei din Polonia a declarat, miercuri, că marşul pentru sprijinirea drepturilor egale pentru minorităţile sexuale şi comunitatea LGBT este o „insultă la moralitatea publică”, scrie Reuters.

Mii de oameni au ieşit, sâmbăta trecută, în Varşovia pentru a protesta împotriva discriminării faţă de minorităţile sexuale, afectate de ceea ce activiştii numesc o „atmosferă din ce în ce mai ostilă” faţă de comunitatea LGBT.

„Aţi văzut fotografii de la aşa-zisa Paradă a Egalităţii. Ce s-a întâmplat acolo nu are nimic de-a face cu egalitatea. Am văzut oameni îmbrăcaţi bizar, un bărbat îmbrăcat în femeie... Aceşti oameni sunt normali în opinia dumneavoastră?”, a spus Przemyslaw Czarnek la un post tv de ştiri deţinut de statul polonez.

Ulterior, el a încercat să îşi nuanţeze afirmaţiile, susţinând că a vrut să spună doar că „acel comportament este anormal, nu participanţii în sine”. 

Czarnek a respins şi ideea conform căreia „o formă de limbaj incluziv” ar trebui folosită în şcoli: „În şcolile poloneze, limba poloneză este obligatorie, nu orice limbă a incluzivităţii. În poloneză, satisfacerea dorinţei sexuale într-un fel diferit de norma acceptată se numeşte perversiune şi deviaţie”, a declarat acesta.

Opoziţia din Polonia a condamnat afirmaţiile ministrului.

„Singura limbă pe care o cunoaşteţi este limba urii”, a spus Agnieszka Dzemianowicz-Bak, reprezentantă din partea unui partid de stânga din legislativul polonez.

Numirea lui Czarnek, un lector conservator de la o universitate catolică, a atras critici, anul trecut, după declaraţii ale acestuia privind drepturile LGBT şi istoria evreilor polonezi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

GEORGE ILOAIE
24.06.2021, 05:10:15

Opoziția din Polonia o mare porcărie. Cei cre iubesc homo sa ii ducă acasă.Homo sa-și rezolve problemele acasă nu in public cerând ca majoritatea sa le accepte deviațiile sexuale.

+13 (15 voturi)
Platitor de taxe
24.06.2021, 08:29:06

Tot respectul pentru oamenii cu valori morale, crestine, care subliniaza cu lgbt inseamna o deviatie de la natural, normal, sanatate, viata. Acestia au adus civilizatia pana in anul 2021, nu homosexualii de la Sodoma si Gomora, cei din imperiul roman si altii care au ramas in istorie ca un grup cu probleme, care pana in ziua de azi isi trateaza nenorocirea cu alcool si mai nou, droguri si antidepresive. Sunt de compatimit oamenii care au cazut in ghearele manipularii activistilor lgbtq. Cateva marturii din SUA ale fostilor membri lgbtq si cum au fost manipulati de activistii lgbtq: https://www.youtube.com/watch?v=YHTK1M_yWdU

-5 (21 voturi)
Stefan din Nord
24.06.2021, 07:49:37

Mai sunt si oameni normali ,cei mai multi in tarile est-europene Din pacate daca deschid gura si isi sustin parerile sunt improscati cu noroi de stricatii progresisti .

-5 (25 voturi)
Titus Livius Titus Livius
24.06.2021, 08:08:50

Normalitatea este data de 800 milioane ani de evolutie biologica sau de dictatura unei ideologii bolsevice ?

-4 (14 voturi)
Cneazul
24.06.2021, 08:22:13

Normalitatea este data de mama natura. Toti cei care nu pot contribui la perpetuarea speciei, fie ea animala sau vegetala, in natura au un sfarsit tragic.

-3 (19 voturi)

Vezi toate comentariile (15)

Modifică Setările