Europa

articolul anterior articolul urmator

Ministrul englez al Sănătăţii, criticat după ce a recomandat populaţiei să înveţe să trăiască cu virusul

1
25 Jul 2021 14:50:58
Autor: Lorena Mihăilă
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, a fost aspru criticat după ce le-a recomandat britanicilor să se vaccineze împotriva COVID-19 şi să înveţe să trăiască cu acest virus, în loc să se ferească de el, scrie Reuters, citat de Agerpres.

Javid, care l-a înlocuit pe Matt Hancock în funcţia de ministru al sănătăţii luna trecută, după ce predecesorul său a demisionat pentru că a încălcat regulile COVID sărutând o asistentă în biroul său, şi-a început activitatea îndemnând oamenii să înveţe să trăiască cu virusul.

Marea Britanie şi-a schimbat strategia de combatere a virusului SARS-CoV-2 şi, în ciuda numărului mare de cazuri noi de infectare, a trecut la relaxarea restricţiilor şi deschiderea societăţii în speranţa că vaccinurile îi vor proteja pe oameni de forme grave ale bolii.

Javid a scris pe Twitter că şi-a revenit după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19 şi că a avut simptome uşoare graţie vaccinului. 

„Vă rog - dacă nu aţi făcut-o încă - vaccinaţi-vă pentru că trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, în loc să ne ferim de el'', a adăugat ministrul, notează Reuters, citat de Agerpres.

Această afirmaţie a stârnit indignare din partea asociaţiilor victimelor şi a deputaţilor, în special cei din opoziţie, care au considerat aceste observaţii jignitoare faţă de cei mai vulnerabili şi luând în considerare sacrificiile făcute de britanici în timpul celor trei lockdown-uri succesive decretate în Regatul Unit care, cu 129.000 de morţi este cea mai afectată ţară din Europa. 

Angela Rayner, vicelider al Partidului Laburist şi unul dintre parlamentarii de opoziţie care şi-a pierdut membri ai familiei din cauza pandemiei, a criticat folosirea expresiei ''a se feri de''.

„NHS, eroii din sistemul social şi toţi lucrătorii noştri cheie nu s-au „ferit”. Şi-au riscat viaţa pentru a ne ţine pe toţi în siguranţă. Mulţi şi-au pierdut viaţa deoarece guvernul nu a reuşit să-i protejeze şi, în schimb, „a lăsat virusul să facă ravagii”., a scris ea pe Twitter.
 
  Duminică, Sajid Javid a şters mesajul şi a recunoscut, într-un mesaj nou pe reţeaua socială, "o alegere nefericită" a termenilor şi şi-a prezentat scuze. "La fel ca multe persoane, am pierdut apropiaţi din cauza acestui teribil virus şi nu aş minimiza niciodată impactul său", a adăugat el. Din cauza infecţiei sale cu coronavirus, Sajid Javid a fost nevoit să se izoleze atunci când guvernul a ridicat ultimele restricţii esenţiale de luni în Anglia, decizie controversată chiar dacă este însoţită de apeluri la prudenţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
25.07.2021, 16:02:42

Angela are o luptă politică de purtat .. așa că atacă pe toate fronturile ... Practic i-a răstălmăcit vorbele în direcția dorită de ea ... " Hrană " pentru .. Instagram followers .. Nothing more

Modifică Setările